Mézeskalács

DIY mikulás csokoládé

Csokoládémikulást készítenél saját magad? Nos, a feladat egyszerűbb, mint sejtenéd. Szerezd be a hozzávalókat, majd szánj rá az idődből nagyjából 20 percet. Az eredmény pedig különleges, a boltinál kaphatóknál sokkal de sokkal finomabb csokoládémikulás lesz. Érdemes kipróbálni.

A DIY édességek mellett szól érvként az is, hogy egészségesebb csokoládémikulásokat rakhatsz az ablakba, mint a boltokban kapható, színes papírokba csomagolt csokoládécsodák. A minőségi csokoládémikulások ára igencsak borsosnak mondható, szóval a saját kezűleg gyártott sem kerül majd többe.

Ilyen egyszerűen készül a csokoládé mikulás

A különleges, házi csokoládémikulásokhoz mindenképpen érdemes beszerezni szilikon tortaformát. Olyat vásárolj, amely több apró virágformájú lyukat tartalmaz. A sikerhez a minőségi csokoládé is feltétel, érdemes legalább hatvan százalékost választani.

Gőz fölött olvaszd fel a csokoládét, majd a folyékony csokival töltsd fel a szilikon formákat. Várd meg, hogy megszilárduljanak, majd alulról fordítsd ki a csokikat.

A keményre vert tejszínhabbal – a habfix ez esetben nagyon sokat segíthet – vékonyan vond be a csokoládékat, majd valamennyire helyezz egy-egy epret. A tetejére ismét pici tejszínhab kerülhet, aztán pedig máris mehetnek a csokoládémikulások 1-2 órára hűtőszekrénybe.

DIY mikulás csokoládé - finomabb a boltinál

További házilag készült karácsonyi csokoládés ötletek az NLCafén

Fotók: Pinterest

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top