A karácsonyi mézeskalácsos palacsinta természetesen nem mézeskalácsból készül. Tésztája a hagyományos palacsintareceptekhez hasonlóan készül, fűszerezésében, állagában más. Vastagabb, omlósabb és laktatóbb. A megadott mennyiségből 8-10 karácsonyi palacsintát süthetsz.
Hozzávalók a mézeskalácsos karácsonyi palacsintához
- 25 dkg liszt
- 4 dl tej
- 2 nagy tojás
- 1 nagy alma
- 1 ek. olaj + a sütéshez
- csipet só
- 1 tk. sütőpor
- 2 tk. mézes fűszerkeverék
- fél citrom reszelt héja
Így készül a mézeskalácsos karácsonyi palacsinta
A mézeskalácsos palacsinták elkészítéséhez a tejet töltsd nagyobb keverőtálba. Üsd bele a tojásokat, robotgéppel keverd habosra. Továbbra is kevergetve, add hozzá a cukrot, a reszelt citromhéjat, az olajat, a sót, a sütőport, a mézes fűszerkeveréket, végül apránként a lisztet. Tedd félre, hagyd állni legalább 15 percet.
Az almát hámozd meg, majd közepes lyukú reszelővel reszeld le. Sütés előtt keverd a palacsintatésztához.
Forrósítsd fel a palacsintasütőt, és a palacsintákat 1 evőkanál olajon egyesével süsd ki. A palacsinták valamivel vastagabbak a hagyományoshoz képest, ezért óvatosan fordítsd meg, nehogy eltörjenek. Az elkészült karácsonyi mézeskalácsos palacsintákat csúsztasd tányérra. Melegen mézzel meglocsolva vagy fahéjas porcukorral kínáld.
Fotó: Pinterest