A macaron igazán különleges és dekoratív édesség. Az íze pedig… Nem is tudunk rá mást mondani, mint hogy egy falatnyi mennyország. Ha kedvet kaptál hozzá, hogy ezzel örvendeztesd meg a szeretteidet, olvass tovább mutatjuk a lehető legegyszerűbb macaronreceptet.
Hozzávalók a macaronhoz:
- 50 g cukor
- 1 csipet só
- 180 g tojásfehérje
- 400 g porcukor
- 220 g mandula
A macaron elkészítése:
Az első lépés a mandula ledarálása, a porcukorral egyszer átdaráljuk, majd átszitáljuk. A tojásfehérjéhez adjunk hozzá egy csipet sót. Verjük fel, amikor pedig elkezd kifehéredni, kanalanként adjuk hozzá a cukrot. Akkor vagyunk készen ha már olyan keménnyé vált a hab, hogy egyáltalán nem folyik a tányér széléről sem, ekkor adjuk hozzá a cukorral összedarált mandulát. Az egészet töltsük habzsákba, majd nyomkodjuk össze formára, 3-4 milliméter vastagon. A formázáshoz vagy használjunk speciális macaronsütőt, vagy sütőpapírra nyomjuk a tésztát, de úgy, hogy mindegyiket előrajzoljuk (maximum egy 50-es érme nagyságúra).
Helyezzük őket a tepsibe és pihentessük egy órát, de előtte még üssük hozzá az asztalhoz a tepsit, hogy kijöjjön a felesleges levegő.
A sütési idő 13-14 perc 150 fokon, de nehéz pontosan meghatározni, érdemes nagyon figyelni, hogy biztosan időben kivegyük.A légkeverés funkciót ne használjuk, mert kiszárad a tészta.
Hogy mivel töltsük, ha kész? A lekvár például tökéletes!
Inspirációnak nézegess különleges macaronokat:
Még több macaron az NLCafén:
- Ezek a legcukibb macaronok, amiket életedben láttál
- Macaronos kép- és gifcunami, nézd meg te is!
- Két macaront kérek, bármi legyen is az