Ha kell egy istenien finom tortát varázsolnunk, vagy csak nagyon ennénk valami házi készítésű sütit, akkor ez az Oreo-torta ideális választás lehet, hiszen nem kell hozzá nagy konyhai jártasság, hogy elkészítsük. Elég ha elszedjük a gyerekek dugi Oreo-készletét és felhasználjuk a hétvégi sütemény elkészítéséhez.
Oreo, te minden!
Nem is értem, hogy a pilóta keksz miért nem indította be ennyire a fantáziánkat, hiszen lényegében ugyanaz, mint az Oreo. Mégis az Oreo robbantott és mostanra már egy valamirevaló fagyizó sem nyithat ki oreós fagyi nélkül, vagy a legtöbb cukrászda előáll Oreóból készült finomságokkal, és hát minden valamirevaló anyuka megpróbálkozik, legalább egyszer, az Oreo-tortával. Nekik szeretnénk most segítséget adni ezzel, az amúgy sütés nélküli Oreo-torta recepttel.
Oreo sajttorta hozzávalói
- 30 Oreo keksz
- 4 ek. olvasztott vaj
- 40 dkg mascarpone
- 1 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg cukor
- 3 zselatin lap
- gyümölcs a díszítésnek
Az Oreo sajttorta elkészítése
- Az Oreo kekszeket válasszuk szét és tegyük külön tányérba a fekete kekszeket és a krémet.
- A kekszeket tegyük zacskóba, majd egy sodrófával alaposan törjük össze őket, egészen apró morzsákra. Majd dolgozzuk össze az olvasztott vajjal és az egészet nyomkodjuk a tortaforma aljába.
- A mascarponét kezdjük el melegíteni egy lábosban, adjuk hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot, valamint az Oreo kikapart krémes részét. Amikor teljesen homogénre felolvadt tegyük bele, az előzőleg hideg vízbe áztatott zselatinlapokat és várjuk meg míg feloldódnak.
- A mascarponés krémet öntsük a kekszes alapra a tortaformába és tegyük a tortát legalább 4 órára a hűtőben, hogy meg tudjon dermedni.
- Tálalás előtt díszíthetjük gyümölcsökkel: áfonyával, szederrel.