Mikulás muffin
Hozzávalók:
- 1 doboz sütikeverék (víz, olaj, tojás, ami a dobozon elő van írva)
- csokis cukorka a szemeknek
- fahéjas vagy akár piros M&Ms cukorka az orrnak
- mályvacukor
- másfél csésze apró vörös cukorka
A krémhez:
25 dkg mascarpone
2 dl habtejszín
15 dkg fehér csokoládé
fél (kezeletlen) citrom reszelt héja és facsart leve
3 dkg kókuszreszelék
Elkészítés:
1. A sütikeverék dobozán előírtaknak megfelelően készítsük el a muffinokat, és süssük ki őket 180 fokra előmelegített sütőben.
2. A krémhez felhabosítjuk a mascarponét a tejszínnel, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a gőz felett vagy mikróban felolvasztott fehér csokoládét. A citrom héját belereszeljük, kóstolgatva hozzáadjuk a citrom levét is, majd belekeverjük a kókuszreszeléket.
A krémet habzsákba töltjük, 10 percet hűtjük, majd a muffinok tetejére adagoljuk.
3. Minden egyes muffin tetejét szórjuk meg a piros, apró kis cukorkákkal, ez lesz a Mikulásunk sapkája.
4. A szemekként helyezzük fel a csokis cukorkákat, az orrnak pedig a fahéjasakat vagy az M&M’s drazsékat.
5. A mályvacukrokból pedig alakítsuk ki a Mikulásunk szakállát és a sapkájának a peremét.