Panettone muffin
Hozzávalók:
- 250 g liszt
- 7 g élesztő
- 100 ml tej
- 3 tojás
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 50 g porcukor
- 100 g vaj
- 1 narancs
- 100 g mazsola
- 100 g kandírozott gyümölcs
Elkészítés:
- A tejben elkeverünk 2 dkg cukrot, 2 dkg lisztet és az élesztőt, és langyos helyen felfuttatjuk.
- A maradék lisztet és cukrot összekeverjük.
- A vajat a tojássárgákkal habosra keverjük, hozzáadjuk a cukros lisztet, majd hozzákeverjük az élesztős tejet, és a tésztát csomómentesre dolgozzuk ki.
- Kilisztezett tálban, langyos helyen, konyharuhával letakarva kelni hagyjuk.
- Amikor a tészta körülbelül a duplájára dagadt, belisztezett deszkára borítjuk, majd egybedolgozzuk a kandírozott gyümölcsökkel és az alaposan megmosott és lecsepegtetett mazsolával.
- Betöltjük a muffinformákba a tésztánkat, és előmelegített sütőbe (160-180 fok) tesszük. 20 percig sütjük.
(Nyitó kép: Profimedia)