Kihagyhatatlan és ellenállhatatlan ez az ünnepi, csokis macaron.
Hozzávalók:
- 1 bögre darált mandula
- 2 bögre porcukor
- 3 nagy tojásfehérje
- 1/4 teáskanál só
- 7 csepp zöld ételszínezék
- 1/4 teáskanál mandulakivonat
- 120 g csokoládé
Elkészítés:
- A tojásfehérjét verd nagyon kemény habbá. Amikor már elég kemény, add hozzá a kristálycukrot, és verd tovább.
- Óvatosan add hozzá a porcukorral és sóval elkevert mandulát. Add hozzá a 7 csepp ételfestéket.
- Tedd a masszát nyomózsákba, és sütőpapírral bélelt tepsibe nyomj kisebb korongokat.
- Hagyd 30 percig száradni, majd előmelegített sütőben, 140 fokon süsd 12-15 percig. Az étcsokit a tejszínnel és a vajjal melegítsd össze, majd hűtsd ki.
- A szilárd krémmel kenj meg két korongot, és ragaszd össze.