Ez a mennyei paleo gyümölcskenyér kizárólag gyümölcsöket, magvakat, tojást és kókuszzsírt tartalmaz, így cukor-, glutén- és laktózmentes. Egy-két szeletet advent idején vagy karácsonykor nyugodtan beilleszthetsz a fogyókúrádba, ennyi kényeztetés a szeretet ünnepén mindenkinek jár. Fogyaszthatod reggelire, de kímélő desszert lehet az ünnepi menüben is.
A paleo gyümölcskenyér hozzávalói
- 2 érett banán
- 2 nagy tojás
- 4 ek. olvasztott kókuszzsír
- 30 dkg mandulaliszt (annak hiányában kókuszliszt)
- 2 ek. lenmag
- 20 dkg durvára vágott magkeverék (dió, mandula, kesu, mogyoró, pisztácia, stb.)
- 20 dkg durvára vágott aszalt gyümölcs keverék (füge, sárgabarack, szilva, mazsola, datolya, ananász, stb.)
- fél zacskó sütőpor vagy 1 teáskanál szódabikarbóna
- negyed tk. só
Így készítsd el a gyümölcskenyér paleo változatát
- Melegítsd elő a sütőt 175 fokra.
- A tetszőleges formájú sütőtálat olajozd ki vékonyan.
- A gyümölcskenyér elkészítéséhez keverőtálban villával pépesítsd a banánokat. Add hozzá a tojásokat és a kókuszolajat, majd turmixgéppel vagy fakanállal jó alaposan keverd össze.
- Keverd el a lisztben a sütőport vagy szódabikarbónát és a sót.
- A liszthez add hozzá a magokat és az aszalt gyümölcsöket, végül a banános keveréket.
- Simítsd a tésztát a kikent sütőformába, és told a forró sütőbe.
- Süsd 40 percig. Amikor szépen megpirult, végezz tűpróbát.
- Ha a gyümölcskenyér közepe is átsült, vedd ki a sütőből. Amikor teljesen kihűlt, csak akkor szeleteld.
Fotó: Pinterest