Tuti Tippek

Süsd meg Reese Whiterspoon karácsonyi kekszét! – recept

A Hatalmas kis hazugságok sztárja az életben is legalább akkora háziasszony, mint a sorozatbeli karaktere. Most egy igazi karácsonyi klasszikust osztott meg a világgal.

Ha valamit nagyon tudnak az amerikaiak, akkor az a tökéletes csokis keksz elkészítése. Reese Whiterspoon is igazi mestere a csokis keksznek: ő extra ropogós, fahéjas-csokis keksszel várja a karácsonyt. A receptjét most meg is osztotta, így mi is kipróbálhatjuk, milyen a csokis keksz Reese-módra.

Hozzávalók (kb. 30 darabhoz):

  • 3 csésze liszt
  • 1 ek. sütőpor
  • 1 ek. szódabikarbóna
  • 1 ek. fahéj
  • 1 tk. só
  • másfél csésze kristálycukor
  • másfél csésze barna cukor
  • 1 ek. vanília kivonat
  • másfél csésze vaj
  • 3 tojás
  • 2 csésze nagy szemű zabpehely
  • 2 csésze Rise Krispies gabonapehely
  • 2 csésze kókuszreszelék
  • másfél csésze csokichips
  • másfél csésze pekándió

Elkészítés:

  1. Forgasd össze a tészta száraz hozzávalóit egy tálban. Egy másikban robotgéppel keverd ki a cukrokat a vaníliával és a vajjal. Ehhez egyenként add hozzá a tojásokat, majd a két tálat keverd össze egymással.
  2. Egy spatulával forgasd a tésztához a zabpelyhet, a gabonapelyhet, a kókuszt,  a csokit és az apróra vágott pekándiót.
  3. Formázz a tésztából kis golyókat, és helyezd őket egy tepsire. 10 percre így tedd be az egészet a hűtőbe, majd a hűtőből egyből a 175 fokos sütőbe. 10-12 percig süsd, hogy egyszerre legyen omlós és ropogós.

abc

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top