nlc.hu
Ünnepi menü
Bélszín ünnepi mártással - recept

Bélszín ünnepi mártással – igazi luxusfogás karácsonyra

Felejthetetlen élményt nyújt.

Omlósan puha hús észbontó mártással – igazi ünnepi lakoma! Válaszd ezt a mennyei receptet, amely az ünnepi asztal közepén látványnak is izgalmas.

Bélszín zöldfűszeres tejszínmártással

Nagyon egyszerű a hús fűszerezése: hempergessük bele só, bors és frissen vágott kakukkfű keverékébe. Fontos, hogy egyenletesen vonják be a fűszerek. Amikor ez megvan, süssünk kérget a húsra. Forrósítsunk fel egy serpenyőt, öntsünk bele egy kevés olajat, aztán minden oldalon süssük barnára.

bélszín

Ügyeljünk, hogy omlós és puha maradjon belül a bélszín – Fotó: iStock

Ahogy a bélszín szép, egyenletes barna színt kapott, vegyük ki a serpenyőből és tegyük át a 200 fokos sütőbe 20 percre, hogy szép rózsaszínű maradjon a közepe.

Kínáljunk hozzá egy különleges tejszínmártást, ami zöldfűszerekkel és egy kis brandyvel készül. Öntsünk 2 evőkanálnyi brandyt egy forró serpenyőbe, majd 300 ml zsíros tejszínt. Adjunk hozzá 2 evőkanálnyi dijoni mustárt, frissen vágott kakukkfüvet és rengeteg frissen vágott petrezselymet. Keverjük össze. Ez a gazdag mártás jól illik majd a bélszínhez.

Amikor kész a hús, ne szeleteljük fel azonnal. Várjunk ezzel, hogy igazán puha és omlós legyen.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top