nlc.hu
Ünnepi menü

Fizetős családi karácsonyi vacsora

Fizetőssé tette a családi karácsonyi vacsorát, szapulják a kommentelők

Pénzt kér a rokonoktól, akik ezt nem tudják mire vélni.
karácsonyi vacsora,

Dilemmáját osztotta meg egy brit nő a népszerű Mumsnet fórumon. Elmondása szerint elkerekedett a szeme, amikor kézhez kapta a nővérétől a családi karácsonyi vacsorára szóló meghívót, a testvére ugyanis 20 fontot (átszámítva mintegy 9500 forintot) kért mindenkitől az étkezésért.

Megosztotta erről a kolléganője reakcióját is: mint mondja, neki is elakadt a szava a fizetőssé tett karácsonyi vacsorától. A szóban forgó nő most azért fordult a fórumozókhoz, mert nem tudja, mit válaszoljon erre a nővérének. „Nem tudom elképzelni, hogy díjat számítsak fel egy vacsoravendégre, különösen a családomra” – fakadt ki.

A kommentelők válasza azonban elég vegyes volt. Voltak, akik egyenesen felháborítónak tartották, hogy pénzt kér a rokonaitól, míg mások szerint ez méltányos, tekintettel a drágulásokra és a családok jelenlegi nehéz anyagi helyzetére.

Egy hozzászóló – aki, mint mondja, általában főz karácsonykor, de 3 évente családi karácsonyra szokott menni – bevallotta, nem biztos, hogy részt venne, ha pénzt kérnének érte. Míg egy másik azzal érvelt, hogy a 20 font nem sok egy karácsonyi vacsoráért. „Azt is szem előtt kell tartani, hogy mindennek felment az ára. Személy szerint én nem tartom ésszerűtlennek” – írta, hozzátéve: sok függ attól, hogyan tálalja a rokonoknak a díj felszámítását; milyen hangnemben, milyen módon közli velük.

A többség azonban úgy gondolta, hogy nemcsak fura pénzt kérni ilyenre a családtagoktól, hanem már-már vérlázító, és inkább fel kellett volna osztani, hogy ki mit hozzon, nem pedig készpénzt kérni. „Botrányos a díj felszámítása, az étel-ital hozzájárulások kérése a rokonoktól viszont teljesen rendben van” – olvasható egyikük kommentjében. Míg egy másik felháborodott fórumozó a következőket írta: „Soha nem mennék el addig, hogy pénzt kérjek a meghívott vendégeimtől azért, mert nálam esznek. Ha ezt anyagilag nem tudom megengedni házigazdaként, akkor nem is vállalnám el, hogy vendégül látom őket.

Korábban írtunk már arról, hogy egy brit anya pénzt szedett a gyerekei szülinapi zsúrjának a vendégeitől. Akkor őt is rengetegen kritizálták, mondván, hogy nem szabadna “belépőt” szednie a fiai zsúrjára.

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top