Baba

Kismama-karrier

Távmunkahelyek létesítésére írt ki pályázatot a Munkaügyi és Foglalkoztatásügyi Minisztérium, az Informatikai és Hírközlési Minisztériummal közösen.
A www.ihm.gov.hu webcímen illetve a www.infotars.hu site-on elérhető részletes pályázati kiírást azoknak érdemes tanulmányozni, akik szívesen alkalmaznának távmunkást vállalkozásukban. Mivel a „kismama.hu” olvasói között nagyobb számban akadnak távmunkát szívesen vállaló kismamák, inkább az ő oldalukról mutatom be ezt a lehetőséget.
A még aktív dolgozó, illetve a GYES végén járó, de a pici(k) miatt megváltozott életmódú anyukák( apukák) vehetik igénybe ezt a támogatást, amennyiben:
– munkáltatójuk kész a pályázat feltételeinek megfelelően foglalkoztatni őket olyan feladat végzésére, ami távmunkában végezhető, vagyis a munkavégzés alapvetően számítógépen zajlik, a munka eredménye elektronikusan továbbítható, a modern eszközök igénybevételével.
– Ilyen munkák, például tanárok számára: digitális tananyagfejlesztés, statisztikai adatok feldolgozása, újságcikkek írása, fordítás, egyes termékek értékesítése ( szellemi termékek, hirdetések, tárhelyek) de lehet bérszámfejteni, könyvelni, piacot kutatni, gépelni, szkennelni, multimédiát is fejleszteni távmunkában.
– A munkáltatónak vállalnia kell a megfelelő feladat biztosítását, valamint a két éves foglalkoztatást.
– A pályázat elbírálásánál előnyben részesülnek a hátrányos helyzetű településen élők, a fogyatékkal élők, a 45 évnél idősebbek, a gyermeküket egyedül nevelők.
A támogatás 500 ezer forintos számítógép, illetve egyéb eszköz biztosításából, Internet(havi 40 óra ) költség-térítésből áll, valamint fél évig havi 50 ezer Ft. /fő bértámogatást ad az FMM. A munkavállaló betanítását 60 ezer forinttal támogatják.

A pályázati anyagokat december 15-ig kell postára adni.
Minden részlet a fenti webcímen található.
A Kismama újság nyomtatott kiadása hamarosan részletes cikket fog közölni a távmunkáról.
Kapcsolódó oldalak: www.tavmunkainfo.hu, www.tavmunkas.hu, www.tavmunkapiac.hu, www.tavmunka.lap.hu

Kismama-képzés

A távmunkához, lassan a hivatali ügyintézéshez, majd a mindennapi élethez is nélkülözhetetlen lesz az információs írástudás képessége.
A gödöllői Prompt Oktatóközpontban ( ECDL vizsgaközpont ) most kifejezetten a GYES-en, GYET-en lévő kismamák számára indul tanfolyam “Számítógép-kezelő használó (OKJ: 33 4641 01)és ezzel együtt az úgynevezett ECDL bizonyítvány (European Computer Driving Licence)” végzettség megszerzéséért.
A gyakorlatra épülő, biztos tudást és egységes felhasználói ismereteket adó képzés 2002. december – 2003. április közötti időszakban heti négy alkalommal, délelőtt kerül megrendezésre.
Ha a gyermek életkora meghaladja a másfél évet, akkor a Munkaügyi Központ 90%-os tandíj-támogatása kérhető!
További információ: (28) 430-695-ös telefonszámon.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top