Baba

Nyaraljunk otthon!

Egy kis tervezés és némi elszántság szükséges ahhoz, hogy kiszakítsuk a családot a szürke mindennapokból, és új színben lássuk a világot. Persze számolnunk kell némi költségnövekedéssel is, hiszen a kikapcsolódásnak még otthon is ára van.




Van, akit anyagi nehézségei, mást a munkája, megint mást újszülött kisbabája köti a lakáshoz, míg más családok a vízparton nyaralnak. Azonban nekik sem kell teljesen lemondaniuk a nyár örömeiről.

Egy icipici kert is sokat számít. Ha le tudunk szúrni egy napernyőt, és kiteszünk egy babakádat, már akkor is előnyben vagyunk városi sorstársainkkal szemben.

Az igazi azonban az, ha van hely gyerekmedencének, napozóágyaknak, hintaágynak, tűzrakó helynek és kerti asztalnak. Ha mindehhez jó szomszédok is társulnak, az eredmény majdnem tökéletes. Nevezzünk ki a nyárból egy vagy két hetet pihenőidőszaknak. Határozzuk el, hogy ebben az időben nem dolgozunk, nem főzünk, nem vágunk bele semmiféle lakásfelújítási munkába, nem tanulunk, nem nézzük a tévét. Ellenben néhány nap szívesen fogadjuk barátainkat, néha pedig mi



menjünk vendégségbe.
Az étkezést illetően többféle megoldásból is választhatunk: házhoz szállított ebédre fizetünk elő az egész családnak, esetleg félkész vagy kész ételeket vásárolunk. Lényeg az, hogy csak csekély időt töltsünk a konyhában. Hozzunk megszorító intézkedéseket a házimunka terén: csak a legszükségesebb teendőket végezzük el, és ennek is szabjunk időkorlátot, nehogy nyaralásunk észrevétlenül nagytakarítássá alakuljon át.

Már előre alakítsuk úgy a kertet, hogy kényelmesen el tudjuk tölteni szinte az egész napot a szabadban. Keressünk egy félárnyékos helyet a babaágynak, a pancsolónak. Ha homokozót is tervezünk a kertbe, inkább árnyékos területen alakítsuk ki, hogy a gyerekek még a legmelegebb időszakban is el tudják foglalni magukat a szabadban. A kerti zuhanyhoz csatlakoztassunk egy hosszú, sötét színű gumitömlőt, így mindig lesz napenergiával fűtött melegvizünk a kismedencébe vagy zuhanyozáshoz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top