Baba

10 mondat, amit minden várandós anyuka szívesen hall!

A terhesség mindenkit csevegésre késztet. Egy kismama nem tud úgy végigmenni a piacon, hogy ne kapna egy csomó kérdést – de valljuk be, ezek többsége elég unalmas, sőt egy részük kifejezetten bántó.

Igenis vannak olyan mondatok, amiket hatóságilag kellene betiltani, mint a “ugye ikreid lesznek, ebben a hatalmas hasban nem hiszem, hogy csak egy gyerek van?!”. A másik ilyen örökzöld a 36. hét után napi százszor feltett kérdés, a “te még mindig egyben?” – természetesen kellőképp döbbent arccal és szörnyülködve, mintha attól félnének, hogy ott helyben kiesik belőled egy újszülött. A “terveztétek” pedig olyan szintű beavatkozás a másik életébe, hogy azt minősíteni is nehéz lenne.

De az is rossz modorról tanúskodik, ha valaki amint meglát, elkezdi mesélni a horrorsztorikat, arról, hogyan lett neki aranyere, visszere, vizeletcsöpögése és milyen rémes volt a szülése. Az ilyenkor elhangzó információkra soha egyetlen kismamának sincs szüksége.

A sima kérdésekkel, mint a fiú vagy lány, mi lesz a neve, mikor fog megszületni, hanyadik hétben vagy, valójában nincs sok baj – de rém unalmas naponta tucatnyi alkalommal megismételni. Meg aztán nekem gyakran olyan érzésem volt, hogy a válaszra már nem is figyel oda, aki kérdezi, különben miért is tenné fel minden egyes alkalommal, amikor találkozunk.

De hogy ne mindig arra koncentráljunk, mi a rossz, íme hát egy kis gyűjtés a 10 legszebb mondatból, amit minden egyes kismama örömmel hall, és biztosan bearanyozza a napját!

1. Rád nézve az ember kedvet kap a terhességhez!

2. Milyen szerencsés ez a gyerek, hogy épp hozzád érkezik!

3. A világnak pont ilyen erős, okos anyák kellenek, mint te!

4. Milyen jól áll neked a terhesség!

5. Egyszerűen ragyogsz a boldogságtól!

6. Nincs is szebb, mint egy várandós nő!

7. Ahogy elnézlek, gyönyörű gyerekeid lesznek!

8. Úgy nézel ki, mint aki megütötte a lottón a főnyereményt!

9. Ez a pici pocak csak még szebbé tesz!

10. Gratulálok! Ez a legcsodásabb dolog, ami történhet az emberrel!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top