Baba

9 dolog, amit csak a szülők élnek át karácsonykor

A karácsony csodálatos időszak, de közben a szülők számára lehet elég kimerítő is, főleg, ha totyogó van a háznál. A fejünkben csupa piros-zöld, aranycsillámmal beszórt álomkép élt egészen a gyerek születéséig a karácsonyról.

1. Emlékszel azokra az időkre, amikor fogadkoztál, hogy te nem fogod zsarolni a gyerekeidet azzal, hogy csak annak hoz ajándékot a Jézuska, aki szépen viselkedik? Nos, ennek vége.

2. Nincs olyan, hogy jó fa. Legalább két családtag sírni fog miatta, és valaki biztos utálni fogja, bármelyik fát is választod.

3. A karácsonyfa díszítése egy totyogóval közösen remek gyakorlat arra, hogy elengedd az irányítást. Annak a gyereknek már véleménye van, amit rád is erőltet, amikor a karácsonyfadíszekről van szó. Így válik a nappaliból egy nagy csillámló csicsaszoba.

9 dolog, amit csak a szülők élnek át karácsonykor

4. Soha ne vegyél a gyereknek igazi csengettyűt. Mert az a kis csilingelő hang, amire gyerekkorodból emlékszel, hogy megédesítette a karácsonyt, hamarosan olyanná válik, mintha légkalapácsolna valaki a fejedben.

5. Még húsvétkor is találsz karácsonyi díszeket a lakás legváratlanabb helyeire eldugva. Ugyanígy a húsvéti tojások között is el lesz rejtve pár gömb a fáról.

6. A közös mézeskalácssütés remek ötletnek tűnik, de később rájössz, hogy ezzel az erővel foghattad volna a hozzávalókat, és felrobbanthattad volna mindet egyszerre a lakás közepén.

7. Az adventi naptár csak arra jó, hogy kiborítsa a totyogókat. Tökéletes recept a lila fejjel üvöltős hisztikre, úgyhogy már december másodikán feladod, és hagyod, hogy megegye a csokikat belőle előre, legalább hatodikáig.

8. A világ legnehezebb dolga megállni, hogy ne vásárold fel az áruház teljes készletét a gyereknek ajándéknak. Aztán persze a nagy halomból csak és kizárólag az üres dobozok és csomagolópapírok érdeklik.

9. A karácsony varázsa abban a pillanatban szertefoszlik, amint rájössz, hogy a gyerekednek mindegy, milyen csodás ünnepnap van, ugyanúgy hajnali ötkor már ugrál a fejeden.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top