Baba

„Apám megerőszakolt, 13 évesen abortuszra kellett mennem”

Megrázó vallomás egy fiatal nőtől, akit több évig molesztált az apja, aminek a vége terhesség és abortusz lett.

„Az apám, aki orvosként dolgozott, nyolcéves koromtól kezdve egészen 12 éves koromig rendszeresen megerőszakolt. Amikor pedig teherbe ejtett, megkérte az egyik kollégáját, hogy végezze el az abortuszt a terhesség 16. hetében.

Nem az én döntésem volt, hogy megerőszakoltak. Nem én döntésem volt, hogy anya legyek, vagy abortuszra menjek.

A 13. születésnapom után pár hónappal volt az abortuszom. Csak egy kis kurva voltam mindenki szemében, aki felcsináltatta magát, apám pedig a jó ember, aki megmentett a megaláztatástól, hogy tiniként szüljek.

Pár évvel ezelőtt, amikor először volt szó arról, hogy az erőszak áldozatainak is be akarják tiltani az abortuszt, beszéltem anyámmal. Azt hittem, ő is sokkot kap a hírtől, ami alapján nekem meg kellett volna szülnöm a saját testvéremet általános iskolás koromban, a reakciója azonban egészen döbbenetes volt. Azt mondta: »Mindig bánni fogom, hogy engedtem neked az abortuszt, Isten ellen való cselekedet volt. Most pedig meddőségi problémáid vannak, látod? Lehetne már egy gyereked.«

Képünk illusztráció (Forrás: iStock)

Majd még hozzátette, hogy azért történt velem mindaz, ami történt, mert Isten tudta, hogy fel bírom dolgozni ezt a nehézséget. Remélem, anyámon kívül mindenki másnak egyértelmű, hogy nem bírtam feldolgozni, hogy 13 évesen gyereket vártam apámtól. Emlékszem, mennyire rettegtem a felelősségtől, hogy nem tudom megvédeni majd a gyerekemet, hiszen saját magamat sem tudtam megvédeni apámtól.

Az abortusz hatalmas megkönnyebbülést jelentett számomra. Áldozat voltam, egy gyerek, akit az apja ejtett teherbe.

Sokáig féltem elmondani a történetemet, mert én is egy kis életként gondolok a babára, aki 16 hétig velem volt. Nem tudom, hogy döntöttem volna, ha rajtam múlik a dolog, de azt tudom, hogy elgyászoltam azt a kis lelket, akit az orvos megmutatott nekem, miután kiszedték belőlem, hogy megtanuljam a leckét, és ne kurválkodjak többé.

De már túl vagyok a félelmeken, már tudom, hogy az élet megtalálja mindig az útját. Az a kis élet, aki a méhemben növekedett 16 hétig, egyszer világra fog jönni, csak nem az én testemen keresztül. Tudom, hogy az abortusz az ő számára, az én élethelyzetemben, könyörületes megoldás volt, rettenetes élete lett volna apám mellett és mellettem.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top