Baba

Optimistábbak és magasabbak lesznek az augusztusban született babák

Miért örülj, ha augusztusban születik a babád? A kutatók szerint különleges ember lesz belőle.

Az augusztusi szülés nem sétagalopp, bőven van izgulnivalód, hogy a meleg és az orvosok szabdsága ne tegyen keresztbe a terveidnek. De jó oldala is van a tudomány szerint annak, ha augusztusban születik a babád.

1. Szép, nagy baba lesz

A statisztikák szerint a nyáron született babák nagyobb súllyal jönnek világra, mint a többi évszak gyermekei. A születési súly pedig azért fontos, mert tanulmányok során már bebizonyították, hogy hosszútávon pozitív hatással van a babák egészségére, motorikus és mentális képességeire egyaránt.

2. Magasabb lesz felnőttkorában

Egy tanulmányban azt találták, hogy az augusztusi babák általában magasabbra nőnek felnőttkorukra. Az eredmények szerint ez a magasabb D-vitaminszint miatt van, amit a nyári terhesség alatt a napsütésből nyert az anya.

augusztus szülés baba

Képünk illusztráció (Forrás: iStock)

3. Kevésbé lesz hajlamos a bipoláris zavarra

Az augusztusi és szeptemberi születésű embereknél találták egy 2012-es tanulmányban azt az összefüggést, hogy kevésbé alakul ki náluk bipoláris zavar. Ennek okát pontosan nem tudják, de az adatok magukért beszélnek.

4. Optimista lesz

Egy 2005-ös tanulmányban írták le, hogy a március és augusztus között született emberek sokkal inkább érzik magukat szerencsésnek, mint a szeptember és február közöttiek. Ez pedig egy jó dolog, optimistává teszi az embert.

5. A legidősebb lesz az osztályban

Mivel augusztusban születik, évvesztes lesz, közülük is a legidősebb, ami a gyerekek között sok előnnyel jár. Érettebben, lelkileg felkészültebben mehet majd az iskolába, egy évvel több felhőtlen gyerekkor jut neki az óvodában. Abszolút nyertes helyzetben van.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top