nlc.hu
Baba
Mit vigyél ajándékba, amikor babalátogatóba mész?

Mit vigyél ajándékba, amikor babalátogatóba mész?

Az újszülöttnek nem kell plüssállat, és a huszadik zenélős játékot is mellőzni tudja.

A friss szülőket és az újszülött babát meglátogatni nem is olyan egyszerű feladat, nagy fejtörést okozhat, hogy mit lehet ajándékba vinni a családnak. Ne csak a babára gondolj, amikor vásárolsz – sőt pont az újszülött az, akit egyáltalán nem érdekel, hogy milyen csomaggal állítasz be, mert azt sem tudja még, merre van előre. A friss szülőknek viszont tényleg segíthetsz a mindennapokban pár holmival.

Pelenka

Nincs annyi pelenka a Földön, amennyi elég lenne. Ne látatlanban vásárolj, kérdezd meg a szülőket előtte, hogy milyen méretet és fajtát hord a baba, hogy tényleg használni tudják. Nyugodtan vedd meg az óriás pakkot, csak az újszülött méretet kerüld el nagy mennyiségben, mert azt általában egy hét alatt kinövik a babák.

Fogzásra bármi és minden

Bár úgy tűnhet, hogy hol van még a fogzás egy újszülöttől, hamarabb eljön, mint gondolnád. Vannak babák, akik már két hónapos korukban elkezdik, és ilyenkor a szülők mindent bevetnek azért, hogy kicsit könnyebb legyen ez az időszak. Jöhetnek a hűthető rágókák, rongyik, csócsálni való játékok.

baba ajándék szülők

Fotó: iStock

Eszközök utazáshoz

Utazás alatt nem egy nagy nyaralást kell érteni, hiszen egy pici babával már az is utazásnak számít, ha eljutnak a közeli parkba. Ilyenkor is nagyjából ugyanannyi cuccot kell vinni, mintha a világot járnák, úgyhogy bevásárolhatsz pelenkázó alátétből, kis csomagos popsitörlőből, krémből, textilpelenkából bátran, biztos, hogy örülni fognak neki.

Valami a szülőknek

A gyerek születése a szülők nagy ünnepe, mégis róluk feledkezik el szinte mindenki, amikor látogatóba megy az újszülöttet megnézni. Nyugodtan lehet készülni egy jelképes finomsággal, amiről biztosan tudod, hogy ritkán veszik meg maguknak, és nagyon örülnének neki.

Bármi, amit ők mondanak

A kisbabás szülők nem szeretik annyira a meglepetéseket, főleg akkor nem, ha mondjuk egy óriás plüssmacival állítasz be hozzájuk. Úgyhogy a legjobb az, ha vásárlás előtt felhívod őket, és megkérdezed, mire lenne szükségük. Ha azt a válaszd kapod, hogy semmi sem kell nekik, akkor ugorj az előző négy pontra, és válassz szíved szerint.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top