Baba

Fogyatékkal élők segítésébe vonhatják be az óvónőket

És más állami alkalmazottakat.

A fogyatékkal, de saját otthonukban élő emberek támogatásáról szóló intézkedési tervet kaptak az önkormányzatok a pénteken megjelent Önkormányzati Hírlevélben – írja az Index.

Kásler Miklós miniszter arra kéri az önkormányzatokat mérjék fel, hogy a területükön hány olyan fogyatékkal élő személy van, aki a veszélyhelyzet időszakában támogatásra szorul, vagy szorulhat, ha a gondozó megbetegszik. A segítésükre kérte, toborozzanak önkénteseket. Emellett ingyenes wifit kell nekik biztosítani és fontos applikációkra megtanítani.

A terv nem más, mint az átmenetileg bezárt állami intézmények munkatársainak, illetve a nélkülözhető munkakört betöltő állami alkalmazottaknak (az intézkedési terv a gépkocsivezetőket nevezi meg itt), valamint az átmenetileg bezárt önkormányzati intézmények, mint a bölcsődék, óvodák dolgozóinak bevonása a fogyatékkal élő emberekkel kapcsolatos feladatok megvalósításába, a munkajogi szabályok betartásával.

(via)

(Kiemelt kép: illusztráció, Pixabay)

További cikkek a koronavírussal kapcsolatban

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top