Baba

Koronavírusos lett egy kétéves gyerek Sátoraljaújhelyen

Jelenleg a nyíregyházi kórházban kezelik a fertőzött kisgyereket.

Koronavírust mutattak ki egy kétéves gyereknél Sátoraljaújhelyen, ezután szerdától lezárták a kórház gyerekosztályát, a gyerekeket a miskolci kórházban látják el átmenetileg. Az RTL Híradó úgy tudja, a koronavírosos kisgyereket az intézmény egyetlen gyermekgyógyász szakorvosa Krupp miatt vizsgálta, eközben derült ki, hogy a kicsi koronavírussal fertőződött. Ezért a gyermekorvos a vele műszakban lévő két nővérrel együtt karanténba vonultak.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumától azt közölték, a gyerek ellátása során a személyzet szájmaszkot és kesztyűt viselt, tesztjük pedig negatív lett, mert megvédte őket a védőfelszerelés. A szülők viszont figyelmen kívül hagyták a háziorvosi utasítását, nem mentőt hívtak, hanem egyből a kórházba vitték a beteg gyereküket. Miután kiderült, hogy a kisgyerek tesztje pozitív lett, mentő szállította át a nyíregyházi kórházba.

Kiemelt kép: illusztráció, MTI/Kovács Tamás

A legfrissebb koronavírusos-hírek az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top