Baba

Száznál több egészséges gyereket szültek koronavírusos anyák egy kórházban

A koronavírusos várandós anyák több mint felénél császármetszéssel segítették a világra a gyermeket az orvosok.

Több mint száz egészséges gyermek született koronavírusos anyáktól egy indiai kórházban. Mumbai India pénzügyi és szórakoztatóipari központja. Mintegy 24 ezer fertőzöttel és több mint 800 halálozással a koronavírus-járvány gócpontjává vált az országban. Érdekes viszont, hogy a múlt hónapban született 115 csecsemő közül csupán háromnál mutatták ki kezdetben a koronavírust, de a későbbi tesztek már nem jelezték a fertőzést – adta hírül a BBC News.

A koronavírusos várandós anyák több mint felénél császármetszéssel segítették a világra a gyermeket az orvosok, míg másik felük természetes módon szült – közölte az intézmény. A kicsik közül 56 fiú és 59 lány.

A Covid-19-ben szenvedő anyákat 65 orvos és 24 ápoló kezeli egy 40 személyes speciális osztályon. Mivel egyre nő a fertőzöttek száma, a kórház azt tervezi, hogy további 34 ággyal bővítik a részleget.

“Szerencsénk van, mert a legtöbb fertőzött nő tünetmentes. Néhánynak volt láza és légszomjra panaszkodott. Kezelésben részesítettük őket, és a szülés után távozhattak a kórházból” – mondta Arun Najak, a szülészeti osztály vezetője.

Nem lehetett könnyű a járvány alatt várandósnak lenni.

A koronavírusos várandós anyák több mint felénél császármetszéssel segítették a világra a gyermeket az orvosok. (Fotó: Unsplash)

(MTI)

Koronavírus és várandósság:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top