nlc.hu
Baba

Csecsemők oltása

Gyermekorvos: Gyerekek is voltak lélegeztetőgépen, fontos ezen korosztály oltása

Gárdos László, a Magyar Gyermekorvosok Társaságának elnöke szerint akár tünetmentes fertőzés után hetekkel később jelentkezhet a gyermekeknél egy nagyon súlyos szövődmény, a sokszervi gyulladás.
Gyermekorvos: a csecsemőket is kellene oltani koronavírus ellen

„Másfél éves korig több mint tízféle oltást kap egy csecsemő, ezeknek minimális a mellékhatása, az egészségi nyereség viszont hatalmas. Egy gyermekorvosnak nem kérdés az, hogy egy betegséget akkor lehet legyőzni, ha a populáció teljes egésze vagy nagyon nagy része be van oltva” – az InfoRádióban Gárdos László, a Magyar Gyermekorvosok Társaságának elnöke.

Gárdos szerint nem kockáztat nagyot azzal, hogy alacsonyabb életkorokban sem lesz kevésbé hatékony az oltás, és nem lesznek nagyobb szövődményei.

A gyermekorvos azért is tartja fontosnak az oltást, mert az akár tünetmentes fertőzés után hetekkel később jelentkezhet a gyermekeknél egy nagyon súlyos szövődmény, a sokszervi gyulladás.

„Magyarországon is jelentős százalékban fordultak elő ezek a betegek, a vírus sokkos, életveszélyes állapotot, erőteljes gyulladási folyamattal járó szívizomgyulladást és károsodást is kialakított egyes érintetteknél. Lélegeztetőgépre is kerültek gyerekek. A felnőtt akut betegségek számához képest ez elenyésző, de a gyerekpopulációban jelentős számnak tekinthető” – fogalmazott az orvos.

(Kiemelt kép: Pixabay)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top