nlc.hu
Baba
Kistapír a budapesti állatkertben

Kistapír született a budapesti állatkertben

A hétfőn született kistapír nemét egyelőre még nem sikerült kétséget kizáróan megállapítani, ezért nevet is csak később fog kapni.
Kistapír született a budapesti állatkertben

Egy cuki kistapír a Budapesti Állat- és Növénykert legújabb jövevénye. Anyukája, Suki, hétfőn hozta világra a csöppséget. A kistapír nemét egyelőre még nem sikerült kétséget kizáróan megállapítani, ezért nevet is csak később fog kapni.

A kicsi most még kizárólag anyatejen él, a szilárd táplálékkal várhatóan egy hónapos kora után kezd majd ismerkedni, de csak 6-8 hónapos korára szokik át teljesen a felnőtteknek való menüre.

Az első napokban az újszülötteket még nem láthatja a nagyközönség, de az anyaállatot és a kicsit már kedden kiengedték a „szülőszobából” a kifutóra, így egy kis szerencsével már a látogatók is megcsodálhatják őket. Sőt, a tapíroknak otthont adó Dél-Amerika kifutó képét webkamera közvetíti, így akár ott is el lehet csípni a kistapírt.

A budapesti tapírcsalád a most született kicsivel együtt összesen négy állatból áll. Suki, a 22 éves anyuka 2009 óta él Budapesten, Géza, a 25 éves apuka 2001-ben érkezett, előző utódjuk, a Hada nevű tapírkislány pedig tavaly február 20-án született.

Mivel a tapíroknál a vemhességi idő 13 hónap, a két testvér születése között eltelt 16 hónapnyi idő azt jelenti, hogy Suki szinte a biológiailag lehetséges legrövidebb időn belül életet adott az újabb kistapírnak.

Állatkölykök a budapesti állatkertben:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top