nlc.hu
Baba

Som-Balogh Edina férjének új dala.

Klippremier: ,,Lelkileg megviselt a forgatás” – Som-Balogh Edina szerepel a férje új klipjében

Harminc éve írta meg ezt a dalát, ám csak most fejezte be véglegesen. Som Krisztiánnak az ünnepek alatt debütált Nélküled című klipje, melyben felesége, Som-Balogh Edina játssza a főszerepet.

Som Krisztiánt az egész zenei szakma ismeri és elismeri, ő volt többek között a Barátok közt zeneszerzője, ő írta a főcímdalt és a filmzenéket is, de számtalan projektben dolgozott zenei producerként, zeneszerzőként, a Szeress most című Zséda-dal szerzőjeként pedig aranylemezt is kapott.

Ötéves korom óta az volt az álmom, hogy saját videoklipem legyen, de mindig előbbre soroltam minden mást. Nagyon korán talált meg a sok tévés és filmes lehetőség, amiket fiatalon érthető okokból mindig a szólókarrierem elé helyeztem. Most viszont végre eljött az ideje, hogy megmutassam saját, másoktól teljesen független művészetemet” – mondja az nlc-nek Krisztián, aki az új dalról is mesélt.

Megnézem
Összes kép (3)

,,A Nélküled című dal alapját már harminc évvel ezelőtt megírtam, de szöveg nem készült hozzá akkoriban. Az volt a tervem, hogy egy fiúról és egy lányról szól majd, akik csak a tükörben látják egymást, de egy másik világban élnek. Ahogy teltek-múltak az évek, háttérbe szorult ez a dal, ám a dallama mindig ott csengett a fülemben. Olyannyira, hogy Noel fiamnak minden alkalommal ezt dúdoltam: amikor kisbaba volt, erre aludt el, mindig megnyugtatta. Azóta eltelt nyolc év, és Noel az új szöveggel is kívülről fújja, imádja ezt a végleges változatot.

Krisztián és felesége, Edina nehéz két éven van túl, mindketten elvesztették egyik szülőjüket, a zeneszerző pedig éppen emiatt szerette volna befejezni ezt a dalát. „Szüleinkkel való fájdalmas, végső utunk késztetett arra, hogy újrahangszereljem ezt a dalomat, hiszen eredetileg is arról az érzésről szólt, amikor nem lehetünk együtt azzal, akivel boldogok voltunk, és arról az útkeresésről, amelyre azután lépünk, miután elvesztettük egy szerettünket, és melynek során reménykedve várunk velük egy újabb találkozást egy másik világban. Edina tökéletes alany volt rá, hogy kifejezze azokat az érzéseket, amelyeket át szerettem volna adni ezzel a dallal. Az ő arca, testbeszéde mindent elárult, tökéletesen látszik rajta a fájdalom és a remény, amiről énekelek, hiszen ő maga is átélte, és jelenleg is átéli ezeket az érzéseket. Nagyon jól sikerült a közös munka, élveztem minden pillanatát, Edina nagyon élethűen formálta meg, amit a klipben látni szerettem volna, a munkában mindig nagyon precíz és maximalista, mindig az a legfontosabb számára, hogy feladatát tökéletesen ellássa, bármiről is legyen szó. Akár a fájdalmas jeleneteket, akár a boldog, önfeledt jeleneteket vettük fel, tökéletesen hiteles volt az adott szerepben.

som-balogh edina és férje

Som-Balogh Edina is szerepel a férje klipjében (Fotó: Instagram)

A színésznő számára nehéz volt a forgatás, mert édesanyja elvesztésén még mindig nincs túl. „Azt hittem, feltépem majd a sebeimet, de rájöttem, hogy nincs mit feltépni, mert még nem vagyok túl rajta egyáltalán, ez egy még jelenleg is nyílt seb. Azok a könnyek, amiket látnak majd a nézők, igaziak voltak. Lelkileg megviselt a forgatás, mert a dal tökéletesen magával ragadott, és nehezemre esett utána összeszedni magam. Büszke vagyok Krisztiánra, mert nagyon egyedi a zenei világa, jó a hangja, és eddig nagyon ritkán hallhatta énekelni a közönség. Szurkolok neki, hogy sikeres legyen ebben is. A klipforgatás egyik meghatározó helyszíne egy téli faház volt a Pilisben, csodálatos környezetben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top