nlc.hu
Baba

Két apja van a brazil ikerpárnak

Két férfivel is lefeküdt, két apától fogantak az ikrei

A világon csak körülbelül 20 ilyen esetről tudni.

Egy brazil nő azt állítja, hogy különböző apától származó ikreket szült, miután ugyanazon a napon két férfival is szexelt – számolt be az esetről a Daily Mail nyomán az RTL.hu.

A 19 éves lány, aki a brazíliai Goias államban található Mineriosból származik, elmondta, hogy apasági tesztet végeztetett, mivel meg akarta tudni, hogy ki az apa. Azért döntött a teszt elvégzése mellett, mert nyolc hónap után kétségei támadtak a férfi személyével kapcsolatban. Ezután DNS-mintát szerzett attól a személytől, akiről azt hitte, hogy az igazi apa lehet. 

Csakhogy a két DNS-teszt után az eredmény csak az egyik ikertestvér esetében lett pozitív, vagyis csak az egyik gyerek apja volt az apának hitt férfi.

A jelenség valóban létezik, a tudományos elnevezése „heteropaternális szuperfecundáció”. A nő orvosa, Tulio Jorge Franco kifejtette:

akkor történhet ilyen eset, ha két, ugyanattól az anyától származó petesejtet különböző férfiak termékenyítenek meg. A babák osztoznak az anya genetikai anyagán, de különböző méhlepénnyel nőnek fel.

 

Az orvos hangsúlyozta, hogy az eset rendkívül ritka. Állítása szerint a világon csak körülbelül 20 ilyen esetről tudni. Az egyik Vietnámban történt, ahol egy nő ikreknek adott életet, ám a gyerekek apjai szintén nem azonosak. A házaspár azt követően jelentkezett genetikai vizsgálatra, hogy a tágabb család egyre többet mondogatta, hogy az ikrek – akik jelenleg kétévesek – mennyire nem hasonlítanak egymásra, biztos elcserélték az egyiket a kórházban.

ikerbabák lábai

Fotó: Unsplash

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top