nlc.hu
Baba

Ugyanazon a napon lett anya és diplomás a fiatal ápolónő

Ugyanazon a napon lett anya és diplomás a fiatal ápolónő

A 28 éves Abby egész addig nem gondolt erre komoly teljesítményként, míg nem látott magáról egy videót a Tiktokon.
Ugyanaznap lett anya és doktor.

„Eredetileg április 27-ére voltam kiírva a kisfiammal, Bodie-val. Tudtam, hogy az időpont elég közel van a diplomaátadó időpontjához (ami május 3-án volt esedékes), de nem aggódtam különösebben. Még örültem is neki, hogy lesz néhány napom fújni egy kicsit a szülés és a ceremónia között” – idézi a Good Morning America Abby Bailiffet.

A 28 éves észak-karolinai édesanyát azonban tervek ide, tervek oda, megtréfálta születendő kisfia. „Úgy döntött, hogy a kiírt dátumhoz képest néhány napot még az anyaméh biztonságában tölt el. Május 2-án aztán az orvosom úgy döntött, a baba egészsége érdekében megindítja a szülést.”

Abby azt mondja, hogy az indítás ellenére csodás szülésélménye volt, minden a legnagyobb rendben zajlott, és végül kimerülten ugyan, de a világ legboldogabb embereként vette kezébe a kisfiát. Hozzátette, ebben a pillanatban még meg sem fordult a fejében, hogy elmenjen a diplomaosztójára.

„Nem akartam az az anya lenni, aki képes magára hagyni az újszülöttjét, aki még nincs egynapos se” – magyarázza. Abbyt végül a nővére és az édesanyja győzte meg róla, hogy igenis ott a helye az ünnepségen – elvégre az utóbbi években keményen dolgozott azért, hogy megszerezze a vágyott ápolói diplomáját. „Az államvizsgám konkrétan két nappal a szülés előtt volt” – vallja be.

Miközben a kis Bodie-ra a nagymamája és a nagynénje vigyázott, Abby gyorsan felöltözött és május 3-án, pontban három órakor, vagyis 24 órával a kisfia születése után átvette a diplomáját is. „Egész addig nem gondoltam rá, hogy ez rendkívüli teljesítmény lenne, amíg meg nem láttam a videót magamról, amit a testvérem készített” – mondja Abby, aki teljesen elérzékenyült a testvére méltató sorait olvasva.

A videót nézve döbbentem rá arra, hogy mi, nők tényleg rendkívüli dolgokra vagyunk képesek, ha arról van szó. „Képesek vagyunk rá, hogy keményen küzdjünk a céljainkért és elérjük azokat, miközben otthon gondos és törődő édesanyává változunk. Jó érzés volt viszontlátni a videón, hogy én is példa vagyok erre.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top