nlc.hu
Baba

Gyors szülés

Rekordszülés: 40 másodperc alatt hozta világra gyerekét ez a nő – „Szinte kilőtt a babám”

Még nyomnia sem kellett.
kisbaba

Egy ritka orvosi jelenség segített a 24 éves Cianna Gonzaleznek, hogy mindössze 40 másodperc alatt szülje meg a gyerekét. A Philadelphiában élő anyuka a Ferguson-reflexet, más néven a magzati kilökődési reflexet tapasztalta meg. Háromórás vajúdás után egyszer csak kicsúszott a baba, úgy kellett elkapnia egy szülésznőnek.

Éreztem, ahogy leereszkedik, aztán már kiabáltam, hogy jön! Még nyomnom sem kellett” – mesélte Cianna, aki úgy érezte, hogy szinte kilőtt a kisbabája.

A kétgyermekes anyuka 38 hetesen kezdett vajúdni. Először azt hitte, hogy Braxton-Hicks összehúzódásokról van szó. A szülészetesen azonban azt tanácsolták neki, hogy inkább jöjjön be. A kórházban a vízben vajúdás során hirtelen azt megérezte, hogy jön a babája. Megpróbált kiszállni a kádból, de erre már nem volt ideje. „Azt gondoltam, ki fogja elkapni ezt a babát? Nagyon gyorsan történt” – mondta. Úgy véli, hogy a medencében való ellazulás indította be nála a Ferguson-reflexet.

Cianna mindezt nem tapasztalta meg az első gyerekénél, akit két évvel ezelőtt hozott világra. Viszont pozitív szülésélményben akkor része, ez pedig bátorítást adott neki a második szüléséhez.

A Ferguson-reflex egyébként nem túl gyakori, olykor azért hallani szupergyors szüléses eseteket. Nemrég egy anyuka számolt be arról a TikTokon, hogy éppen akkor szült, miközben a szülőszoba felé sétált. Nála mindössze 4 perc alatt zajlott le.

(via)

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top