nlc.hu
Baba

Kényszerleszállást hajtott végre a repülő a szülő nő miatt

Kényszerleszállást hajtott végre a repülő, mert egy nőnél beindult a szülés

Képzeld el, hogy éppen a repülő fedélzetén ülsz, amikor a kapitány bemondja, kényszerleszállást hajt végre, mert valaki vajúdni kezdett.
Kismama a repülőn

A legtöbbször csak filmekben szoktunk olyan extrém esetekről hallani, amikor egy nőnél lehetetlen időpontban és helyen indul be a szülés. Ezt a sztorit azonban az élet írta, méghozzá 9 kilométeres magasságban.

A Managuából, Nicaragua fővárosából Miamiba tartó járat még el sem hagyta a mexikói légteret, amikor egy női utas vajúdni kezdett a magasban, és egy babának adott életet. A protokoll ilyenkor azonnali leszállást ír elő, a repülő meg is kezdte az ereszkedést. Cancúnban sikerült biztonságosan letenni a gépet, ahol már elsősegélynyújtók várták az ijedt, de annál boldogabb kismamát és a kis potyautast.

Miután az utasok gratuláltak neki és tapssal ünnepelték az új életet – végre nem egy olyan történet, ami felháborodást váltott ki –, a repülő folytatta az útját, közben a nőt és a babát kórházba szállították. Ahogyan arra a média rámutatott, konkrét törvények szabályozzák a repülőn született gyerekek állampolgárságát, és mivel a kicsi mexikói légtérben született, így jogosult az itteni állampolgárságra is.

Videó is készült arról, ahogyan a személyzet előkészíti az anyát és a fóliába csavart újszülöttet a leszállásra:

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top