nlc.hu
Baba

Még csak 18 hónapos, de már nagyon magas

Még csak 18 hónapos, de már 91 cm magas Magnolia

Magnolia másfél éves, és már most a kétszer annyi idős nővére fölé magasodik – ráadásul többet nyom, mint minden más, vele egyidős kisgyerek.

A 19 éves Clara Thomas, az Arkansasból származó édesanya nem nőtt magasra, csupán 151 cm, és párja, Arthur Thomas is csak pár centivel magasabb.

óriásbébi

A kép csak illusztráció (Fotó: Getty Images)

Ennek ellenére a helyi orvosok szerint Magnolia jó úton halad afelé, hogy nagyon magas legyen, hiszen ő a legnagyobb kisgyermek, akit nyilvántartásukban tartanak.

Clara elmondta a Daily Mailnek, hogy Magnolia egyéves kora óta ugyanolyan súlyú és ruhaméretű, így csak nagyon ritkán kell új ruhát venni a kislánynak, a hároméves nővérével osztoznak a holmikon. A cipők viszont? Szinte minden hónapban újat kell vásárolniuk, olyan gyorsan nő a lába.

A kislány gyerekorvosa szerint a növésnek semmi köze ahhoz, hogy a gyerek mit eszik vagy mit csinál, ez tisztán genetikai eredetű, és azt jósolja, hogy Magnolia nagyon magas lesz.

Clara azt is elmondta, hogy a magas gyermek nagyon fejlett a korához képest – a finommotoros képességei nem mindennapiak. Például meg tudja mosni a saját fogát és az ajtót is ki tudja nyitni.

Manapság egyébként igen sok óriásbébi lát napvilágot, Manuela Santos de Moura 53 centiméterrel, és 5,3 kilogrammal látta meg a napvilágot. A kislány hatalmas, fekete hajjal született, és szokatlan méretének köszönhetően „szuperbabának” nevezték el.

A képeket itt tudod megnézni a kislányról.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top