nlc.hu
Baba

Óriási karjai miatt „Bébi-Hulk” ez a kisbaba

Hatalmas karokkal született ez a kisbaba, „Bébi-Hulknak” is becézik

Úgy néz ki a csöppség, mintha egy mini-testépítő lenne.
kisbaba

Ritka betegséggel született Armani Milby, emiatt a normálistól jóval nagyobb a mellkasa és minkét karja. A kisbaba 33 hetesen 5,4 kilósan jött világra császárral, jóval nagyobb súllyal, mint az átlagos babáknak. Az amerikai Kentucky állambeli Chelsey-ben élő édesanyja azt mesélte, hogy az emberek a nagy babapocakja láttán azt hitték, hogy hármasikreket vár. Amikor megszületett Armani, a limfangióma súlyos formáját diagnosztizálták nála, amely jóindulatú növekedést okoz a nyirokerekben, ettől néz ki úgy, mint egy „mini testépítő”.

Chelsey a 17. hétben értesült Armani állapotáról. Annak ellenére, hogy az orvosok nulla százalék esélyt adtak arra, hogy életben marad a baba, a kismama semmiképpen sem akarta megszakíttatni a terhességet. „Amikor megtudtam, először teljesen összetörtem. Nem értettem, hogyan történhetett, hiszen már két egészséges gyerekem is született. Minden nap sírtam, és azt kérdezgettem Istentől, hogy miért? Soha nem fontolgattuk az abortuszt, annak ellenére, hogy szinte azonnal ezt javasolták az orvosok, miután kiderült, hogy milyen komoly egészségi problémák léptek fel a születendő babánknál. Csak azt szerettük volna tudni, hogyan segíthetnénk neki, amikor megszületik” – mesélte.

Kisbabája szokatlan mérete miatt Chelsey-nek rendkívül nehéz terhessége volt. A 33 éves anyuka így emlékezett vissza: „Majdnem 90 kiló voltam, és az egészségem nagyon megromlott. Minden nap szenvedtem. Semmit se tudtam aludni, nagyon beteg voltam. Napról napra már a légzés is egyre nehezebben ment” – árulta el.

Nem sokkal azután, hogy Armani megszületett, egyből kezeléseket kapott, hogy eltávolítsák a felesleges folyadékot a testéből. A most 9 hónapos kisbabát még idén megműtik, hogy a teste a megfelelő méretre zsugorodjon össze. Aztán az elkövetkező években újabb operációkra lesz szükség, hogy eltávolítsák a felesleges bőrt.

Chelsey bízik abban, hogy a kislánya normális és fájdalommentes életet tud majd élni: „Idővel ő is normális kinézetű kisgyerek lesz, csak hegek lesznek rajta a műtétektől. Igyekszünk mindent megtenni, hogy teljes életet élhessen. Ő az én csodababám, és nagyon szeretjük”.

(via)

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top