nlc.hu
Baba
Őrült sztorik az újdonsült szülők alváshiányáról

„Elaludtam a kutya ágyában” – Őrült sztorik az újdonsült szülők alváshiányáról

A szülés utáni első pár hét rendkívül megterhelő az újdonsült szülők számára, azonban a rengeteg nehézség és megpróbáltatás mellett gyakran igen vicces történetek is születnek.

Egy újszülött érkezése mindig rengeteg örömet és boldogságot hordoz magában, azonban – szó szerint – rengeteg álmatlan éjszakát is tud okozni. A National Sleep Foundation becslése szerint az újdonsült szülők 68 százalékkal kevesebbet alszanak, mint amennyire valójában szükségük van. Ilyenkor nemcsak az édesanya, hanem az egész család alvási rendje felborul.

Az alváshiány nemcsak a közérzetünkre, illetve a hangulatunkra lehet negatív hatással, ugyanis befolyásolhatja az agyműködésünket, továbbá az általános ítélőképességünket is. Habár az alvásmegvonás rengeteg kudarccal, küzdelemmel és nehézséggel jár együtt, olykor vicces történetet is tud okozni.  Éppen ezért néhány újdonsült szülő beszámolt arról, hogy milyen vicces szituációkba kerültek az alvásmegvonásuk miatt, és talán ezek megmosolyogtató történetek segítenek abban, hogy átvészeljék ezt a nehéz időszakot. 

„Elfelejtettem kivenni a gyerekemet az etetőszékből”

„A legidősebb gyerekem még kétéves sem volt, amikor megszületett a második gyermekünk. A szülés utáni első hét teljesen homályos. Egyik este felkeltem, hogy megetessem a babát, majd egy horkolást hallottam. Ahogy elmentem a konyha mellett láttam, hogy elfelejtettem kivenni az idősebbet az etetőszékből. Elaludt és a spagettijét használta párnának.”

„Elaludtam a kutya ágyában”

„Annyira kimerült voltam, hogy valahogy legurultam a kutyánk ágyába, és elaludtam. Először a fotelban voltam, majd a szék lábánál lévő kutyaágyon kötöttem ki összegömbölyödve. Kényelmes volt, úgyhogy már értem, hogy miért szereti a kutya. Lehet, hogy újra megpróbálom.”

„Bekapcsoltam a mosógépet ruha nélkül”

„A mosás szinte állandó problémát jelent a fiatal szülők számára, úgyhogy nem lennék meglepve azon, ha ez sok emberrel megesne. Már nagyon régóta fent voltunk a feleségemmel, és úgy tűnt, hogy elindítottunk egy mosást. A mosógép zúgott, ezért lementem, hogy kiszedjem a ruhákat. Mindkettő üres volt. Egy pillanatra azt hittem, elment az eszem. Később megkérdeztem a feleségemet, ő pedig ráncolta a szemöldökét, majd azt mondta, hogy biztosan elfelejtette bepakolni a ruhákat” – meséli a 31 éves Caleb a Fatherly-nek

szülők

Így hatott az alvásmegvonás a friss szülőkre (Fotó: Unsplash)

„Felvettem a feleségem melegítőnadragját az edzőteremeben”

„Minden reggel elmegyek az edzőterembe, és ilyenkor általában csak felkapok valamit, ami a közelemben van. Előző este fent voltam a babával, így teljesen kimerültem. A közelemben éppen a feleségem egyetemi melegítőnadrágja volt. Mikor felvettem kicsit szűknek éreztem, de elvoltam vele. Amikor az edzőterembe értem akkor jöttem rá, hogy ez nem az enyém.”

„Elaludtam a munkahelyemen miközben a falnak támaszkodtam”

„Ez egy munkahelyi értekezlet közben történt. Minden héten tartunk a konferenciateremben egy megbeszélést, amelyen a teljes személyzet részt vesz. Soha nincs elég ülőhely, ezért mindig állok. Nekitámaszkodtam egy falnak, majd a főnököm titkárnője felébresztett. Ránéztem az órámra és láttam, hogy már eltelt 45 perc! Később azt mondta, hogy szerencsére ő volt az egyetlen, aki észrevette.”

„A feleségem beengedett egy kóbor macskát a házba”

„Nekünk nincs macskánk, de a feleségemnek volt, amikor kicsi volt. A környéken járkál egy kóbor macska, aki időnként feljön az ajtónkhoz. A feleségem annyira fáradt volt, hogy csak kinyitotta az ajtót, és beengedte. Tudat alatt biztosan közrejátszott, hogy fiatal korában is ezt kellett csinálnia. A kóbor macska bejött, és egész éjjel a kanapén aludt.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top