Nincs is annál jobb módja egy szeretted (vagy, valljuk be: saját magad) elkényeztetésére idén karácsonykor, mint egy étcsokis trüffel! A legjobb az egészben pedig az, hogy ez a fajta csokoládégolyó egyszerűen nem is lehetne egyszerűbb. De ne aggódj, nem áruljuk el senkinek, hogy nem görnyedtél órákat a konyhában – hanem csak 40 percet. A maradék hatórányi munkát pedig a hűtőd végezte. Ennyi idő kell ugyanis, amíg megdermednek a trüffel golyók, amik ízével egyébként nyugodtan kísérletezhetsz. Mi most egy alapreceptet hoztunk, amivel már így, önmagában hatalmas sikered lesz.
Erre lesz szükséged
- 227 g étcsokoládé
- 1 evőkanál vaj
- 118 ml meleg tejszín
- 1/4 teáskanál só
- kakaópor, cukorszórás
Így készítsd el
- Olvaszd meg a csokit és a vajat egy hőálló edényben vízgőz fölött. Keverd bele a tejszínt és a sót. Fedd le a keveréket folpackkal, és tedd a hűtőbe, amíg teljesen meg nem dermed. Ez legalább 4 órát jelent, de akár 2 napig is eláll.
- Kanalazd ki egy sütőpapírra a csokit, és egyesével görgess belőle tökéletes golyókat. Ha túl kemény, hagyd egy kicsit felmelegedni, ha viszont túl ragacsos, kakaózd be kicsit a kezed.
- Egy tálkába rakd bele a cukorszórást, és hengergesd meg benne a trüffeleket úgy, hogy teljesen befedje a cukor mindegyiket. Aztán tedd vissza a sütőpapírra, majd a hűtőbe. Hagyd újra megdermedni a trüffelt, aztán belerakhatod egy tárolódobozba őket. Egy hétig járhatsz rá a finomságra.