nlc.hu
Család kedvencei

Nyári Darinkáék karácsonya

Nyári Darinkáéknál az asztal alatti szalmába hozza az ajándékot a Jézuska

Az erdélyi és a szerb szokásokat is ápolja a színésznő családja.

Nyári Darinka és férje, Kiss Ernő Zsolt már gőzerővel készülnek az ünnepekre. A színésznő elárulta, hogy „már  nem kell osonniuk” az ajándékok elhelyezésekor, mivel a kislányuk, Zoé már 11 éves. „Mi már lebuktunk, tudja, hogy nem a Mikulás, Jézuska vagy a húsvéti nyuszi hozza az ajándékot”mesélte a Blikknek mosolyogva. Ezt viszont nagyon sajnálja, mert szerinte ezek az apró csodák nagyon fel tudják dobni a gyerekeket.

Nyári Darinka,

Nyári Darinka és férje a szerb és az erdélyi hagyományokat egyaránt megismertetik a kislányukkal – Forrás: TV2 / Mokka – videó

Férjével az Ázsia Expressz 3. évadában versenyző Darinka – aki rengeteget fogyott az elmúlt időszakban és ettől teljesen megváltozott az élete – arról is mesélt a lapnak, hogy nagyon fontosnak tartják a hagyományápolást: „Mivel szerb származású vagyok, gyerekkorom óta mindig dupla ünnepem van, mert az ortodox ünnepek máskor vannak. Fontosnak tartjuk, hogy a lányunknak is továbbadjuk a hagyományokat. A szerb karácsonynál például nem a fa alá hozza a Jézuska az ajándékot, hanem az asztal alatti szalmába. A férjem pedig erdélyi származású, azokat a szokásokat is ápoljuk.

 

A színésznő korábban is többször beszélt arról, hogy férjével mennyire fontosnak tartják, hogy egy gyerek ismerje a gyökereit, és ebből nem engednek a gyereknevelésben. „Fontos, hogy ebben a felgyorsult világban vissza tudjunk kicsit kanyarodni a gyökerekhez. Azon vagyunk, hogy a lányunknak, Zoénak ezt a létformát valamilyen szinten megmutassuk” – hangsúlyozta a házaspár.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top