Család

Vérbosszú: 20 éve nem tették ki a lábukat a házból

Albániában, Európa egyik legszegényebb országában a vérbosszú – avagy a szemet szemért elv – tradicionális intézménye az elmúlt évtizedekben újra szokásjoggá vált – szabad ölni. Egy fotósorozat azokat mutatja be, akik a bosszútól rettegnek, vagy az elégtételre készülnek.

Edi története négy évvel ezelőtt kezdődött, amikor édesapja megölt két szomszédot egy távvezeték elvágása miatti viszályban, és bár az édesapát emiatt később megölték, Edi retteg a vérbosszútól, hiszen apja két embert ölt meg.

A 16 éves fiú apja tette óta nem teszi ki a lábát a házból, anyjával él. A fiú nincs egyedül, Albániában közel 2800 ember retteg vérbosszútól – otthonaik barikádja mögül ki sem teszik a lábukat. De nem mehetnek el otthonról az érintettek feleségei, gyermekei sem, akik emiatt nem járnak iskolába, nem érintkeznek másokkal. Stefano Schirato fotós sorozata ezeket az embereket mutatja meg.

Megnézem
Összes kép (1)

 forrás: LensCulture

Bosszú az NLCafén

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top