Család

Több száz kutya életét mentette meg egyetlen weboldal

A New York-i Sarah Brasky egyszerűen már nem tudta tovább nézni, hogy annyi kutyus kerül az utcákra, ezért készített egy honlapot, amivel segíthet nekik.

A lelkes kutyabarát Sarah Brasky nem tudta tétlenül nézni, hogy a New York-i utcákon annyi a kóbor kutya, ráadásul a menhelyek is tömve vannak olyan örökbefogadásra váró állatokkal, akikre előbb-utóbb elaltatás vár, ha nem találnak gazdát. Brasky ezért megpróbált a dolog mélyére nézni: vajon miért van annyi kutya az utcán ahelyett, hogy szerető családok rongyszőnyegein lennének?

Több száz kutya életét mentette meg egyetlen weboldal

A nőnek arra kellett rádöbbennie, hogy rengetegen egyáltalán nem is tudnak az ideiglenes befogadás lehetőségéről. (Ez lényegében arról szól, hogy valaki befogad egy kutyát egy bizonyos időszakra, mindenféle hosszú távú elköteleződés nélkül.) Sarah ezért megalkotta a Foster Dog NYC nevű weblapot, ahol külön-külön bemutatja a gazdára váró kutyákat, és vázolja az örökbefogadási lehetőségeket. Brasky állítja, hogy ha csak néhány hétre is beengedünk az otthonunkba egy kutyust, azzal nemcsak az állatnak teszünk jót, de mi magunk is feltöltődhetünk általa. A módszer egyébként azért is nagyon sikeres, mert végül rengetegen véglegesen is örökbe fogadják az ideiglenes kedvenceket.   

Forrás: LittleThings

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top