Család

10 ember, akit ne hívj meg az esküvődre

Kedvesen antiszociális cikkünkben igyekszünk megszabadítani téged a sallangtól, a felesleges tiszteletköröktől, hogy a nagy napodon valóban csak azok vegyenek körül, akik a leginkább számítanak.

Az ember, aki meghívott téged az esküvőjére

Veled is előfordult már, hogy olyan embertől kaptál esküvői meghívót, akitől egyáltalán nem számítottál rá? Nekem ilyenkor az első gondolatom az, hogy “Mióta vagyunk mi ennyire jóban?”, továbbá felmerül bennem az is, hogy miért tartja az illető fontosnak, hogy ott mosolyogjak én is az esküvőjén, amikor az életben nem állunk túl közel egymáshoz. Vannak az extrém esküvőmániások, akik mindenkit meghívnak, akinek becézve használják a keresztnevét, szóval jó eséllyel ennek estél áldozatul. Viszont ha te nem ilyen vagy, eszedbe ne jusson meghívni valakit pusztán azért, mert néhány éve/hónapja ő is meghívott téged a sajátjára.

10 ember, akit ne hívj meg az esküvődre

Akitől félsz, hogy megsértődik, ha nem hívod meg

Ha az egyetlen ésszerű indokod valaki meghívására az, hogy ha nem hívod meg, akkor meg fog sértődni, akkor ne hívd meg. Ha megsértődik rád azért, mert úgy ünnepled a nagy napotokat, ahogyan azt szeretnéd, akkor tényleg semmi keresnivalója az esküvődön.

Akit csak azért hívnál meg, mert sok a pénze

Ha valakit csak azért hívnál meg, mert arra számítasz, hogy majd a menyecsketáncnál úgy szórja a húszezreseket a kalapba, mint MNB-alapítványok a százmilliós támogatásokat, inkább fontold meg. Az esküvőtök a ti ünnepetek, ahol akkor érezheted jól magad, ha azok vesznek körbe, akiket igazán szeretsz, és akik igazán szeretnek. Biztosan jó érzés lesz köztük látni valakit, akire csak egy nagy köteg készpénzként tekintesz?

10 ember, akit ne hívj meg az esküvődre

A távoli rokon, akit évek/évtizedek óta (vagy soha) nem láttál

Kislányom, emlékszel Gizi nénikédre? Tudod, ő a Karcsi bácsiék másod-unokatestvére Kanadából, és amikor még kicsi voltál, folyton dicsért, hogy milyen cuki kisgyerek vagy. Biztosan nagyon örülne, ha ott lehetne a nagy napodon.

Felejtsd el!

A közeli rokon, akihez nincs sok közöd

Nagyon szomorú helyzet, de előfordul, hogy az ember nincs jóban a testvérével, édesapjával, édesanyjával vagy az unokatestvérével. Ha az esküvő előtt nem sikerül produkálni egy nagy, őszinte, kibékülős összeborulást, akkor ne kockáztasd, hogy a nyíltan kimondott, vagy épp lappangó sértődések majd épp a nagy napodon kerülnek felszínre. Jobb a békesség.

10 ember, akit ne hívj meg az esküvődre

A főnököd és a kollégáid

Van az úgy, hogy az ember kimondottan közeli, sőt kifejezetten baráti viszonyt ápol a főnökével, és/vagy a kollégáival. Ez a kitétel természetesen rájuk nem vonatkozik, csak azokra, akiket pusztán azért hívnál meg, mert ő a főnököd, ők pedig a kollégáid. Ez nem a pénteki sörözés a munkatársakkal, hanem az esküvőd, ahol nem kell felvonulnia a komplett cégnek csak azért, mert amúgy kedveled őket. Hidd el, sokak számára a meghívásod amúgy is terhes lenne.

A régi barát, akivel eltávolodtatok egymástól

Évek óta nem kerestétek egymást, egyedül a Facebook-posztjaiból tudod, mi van vele. Régen persze folyton együtt lógtatok, ő volt a BFF-ed, aztán mégsem így alakult. Valószínűleg ennek oka van: az emberek sokszor változnak, és harminc fölött nem feltétlenül ugyanazokkal érzed jól magad, mint 18 éves korodban. Ami nem megy, nem kell erőltetni.

10 ember, akit ne hívj meg az esküvődre

A szingli exed

Ha utáljátok egymást, akkor ez a meghívás nyilván eszedbe sem jut, viszont ha jóban vagytok, sőt tartjátok a kapcsolatot, talán megfordul a fejedben, hogy meg kéne hívnod. Ha ő is boldog párkapcsolatban él, és még a mostani pároddal is kedvelik egymást, akkor persze hívd meg bátran, de ha ez bármilyen feszültséget okoz a pároddal, netán úgy gondolod, hogy az exnek kellemetlen lesz végignéznie, hogy te épp boldogságmámorban úszol valaki más oldalán, akkor ezt az esküvői meghívót inkább tépd széjjel. Ha nem így teszel, a végén még úgy fogja érezni magát, mint Ben Stiller az Agyő, nagy Ő! című ragyogó komédia elején.

A balhés rokon/barát

Szereted őt, de tudod, hogy nem lehet megbízni benne. Túl sokat iszik, netán nagyon gyűlöl valakit a rokonságodban/baráti körödben, és az érzéseit képtelen magában tartani. Egy esküvő megszervezése önmagában elég stresszes tud lenni, és ha még azért is izgulnod kell, hogy a balhés rokon/barát mennyire tudja türtőztetni magát, az nagyon kellemetlen helyzet. Beszéld meg vele, de ne adj neki meghívót az esküvődre.

10 ember, akit ne hívj meg az esküvődre

Aki túl akar ragyogni téged

Vannak emberek, akik nehezen viselik el, ha pár óra erejéig nem ők jelentik a világ közepét, hanem helyettük valaki mást kell ünnepelni. Ők azok, akik akkor is beszédet mondanak, ha azt nagyon nem kéne, sőt olyan méregdrága ruhakölteményben jelennek meg, hogy a csoportképeken garantáltan elhalványítsák a menyasszonyt. Engedd, hogy a te esküvőd napján inkább máshol csillogtassák a fényüket.

+1 Akit nem kerülhetsz el

Sajnos bármennyire fifikás vagy, és hiába hallgatsz a tanácsainkra, akad egy helyzet, amit furfanggal sem lehet kijátszani: amikor az egyik szeretted párja az, akit nem kedvelsz. A számodra fontos rokont/barátod mindenképp ott akarod tudni a nagy napodon, de az oldalbordáját már nem annyira. Ha ezt megmondod neki, akkor azt sérted meg, aki számodra fontos. Nos, ilyenkor nyelni kell egy nagyot, és remélni a legjobbakat.

10 ember, akit ne hívj meg az esküvődre

Még több cikk az esküvő témában az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top