Család

Megalázták a boltban a hároméves kisfiút, mert “lányos” játékot kért

Az anyuka azt mondja, első döbbenetében magyarázkodni kezdett az eladónak. Később a Facebookon fakadt ki a megjegyzés miatt.

A brit édesanya, Charlotte Houghton bejegyzésében leírta, aznap azért vitte vásárolni hároméves fiát, Masont, mert néhány nappal korábban szobatiszta lett. “Meg akartam jutalmazni valami aprósággal” – vallotta az anyuka, aki ez alkalommal engedte kisfiának, hogy ő maga válassza ki a jutalmát.

Mason végül egy kindertojást kért magának. Nem is akármilyet: egy rózsaszín mintásat, amiben Jégvarázs-figurát rejtettek el a készítők. Miután a kisfiú büszkén a kasszához masírozott szerzeményével, a pénztárosnő felhívta a figyelmét, hogy a “lányoknak készült” darabok közül választott.

Charlotte azonnal az értetlenül pislogó Mason segítségére sietett, és igyekezett elmagyarázni az eladónak, hogy kisfia rajong a Jégvarázs-című filmért, azért választott magának egy ilyen kindertojást. “A pénztáros egy lesajnáló »ohh, mindent értek« mondattal lezárta a dolgot, én pedig nem akartam tovább vitázni vele, ezért gyorsan távoztunk” – írta az anyuka, akit hazatérésük után se hagyott nyugodni a dolog.

Megalázták a boltban a hároméves kisfiút, mert “lányos

“Már korábban is hallottam olyasmiről, hogy egy szülő azért került kellemetlen helyzetbe, mert engedte, hogy a fia »lányosnak« tartott, vagy hogy a lánya »fiúsnak« tartott dolgokkal játsszon, de egész mostanáig nem találkoztam a problémával személyesen. Nagyon meglepett a dolog, mert azt vallom, engedjük a gyereket azzal játszani, amivel csak szeretne.”

Az anyuka hozzátette még azt is, nem haragszik a pénztárosra, és nem gondolja, hogy meg akarta volna bántani a kisfiát, de szeretné, ha legközelebb nem tenne ilyen megjegyzést senkinek sem.

Olvass még többet gyereknevelés témában az NLCafé oldalán: 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top