Család

Meg akarták erőszakolni a részeg tinilányt Debrecenben

Évekre börtönbe, illetve javítóintézetbe kerülnek az elkövetők.

A három vádlott Hajdúhadházról és Hajdúsámsonból utazott Debrecenbe idén február 12-én, hogy ott töltsék el a napot. Napközben egy pláza játéktermében ütötték el az időt, később bort vettek, majd egy kocsmában folytatták az italozást. Kora este egy doboz óvszert vásároltak, és szétosztották maguk között, mondván, ha sikerülne lányokkal összeismerkedni, akkor óvszer legyen náluk.

A kiskorú lány – a későbbi sértett – osztálytársaival egy iskolai farsangon vett részt, majd megbeszélték, hogy tovább mennek a városba szórakozni. Alkoholt vettek, és olyan állapotba kerültek, hogy az egyik belvárosi szórakozóhelyen ittasságuk miatt már ki sem szolgálták őket. A plázához érve a lány és egyik barátnője az ottani kávézó pódiumára telepedett le. Nem sokkal később lépett oda hozzájuk a három fiú, a barátnő pedig hamarosan távozott, így a részeg lány egyedül maradt a fiúkkal.

A lányon látszott, hogy rosszul érzi magát, ittassága miatt a vádlottak beszélgetni sem tudtak vele, nem tudott magáról, nem tudta, hogy hol van és mi történik vele. Az egyik fiú felvetette, hogy szexelni kellene lánnyal. Két oldalról belekaroltak a lányba, felállították és támogatva a Darabos utca egyik házának 10. emeletére vitték. A sértett odafenn a földre feküdt, a három fiú pedig megpróbálta megerőszakolni. Erre végül csak azért nem került sor, mert kinyílt egy lakás ajtaja és kilépett rajta egy férfi. A fiúk ekkor felpattantak és menekülőre fogták. 

A három fiú a lánytól a mobiltelefonját és a karkötőjét is elvette. A telefont végül a közelben, egy füves területen rejtették el.

 

A bíróság tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére, védekezésre képtelen állapotát felhasználva, azonos alkalommal, egymás cselekményéről tudva elkövetett szexuális erőszak bűntettének kísérlete, személyi szabadság megsértése és kifosztás bűntettében mondta ki a vádlottak bűnösségét. Hat és fél év, illetve öt év börtönre, valamint négy év javítóintézeti nevelésre ítélték őket. Az elsőrendű vádlott 7 évig, a másodrendű 5 évig a közügyeket sem gyakorolhatja, illetve meg kell fizetniük az egymilliós bűnügyi költséget is.

Az ítélet nem jogerős, bár a vádlottak és védőik mindannyian tudomásul vették, az ügyész 3 nap gondolkodási időt kért. A három vádlott előzetes letartóztatásban marad.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top