nlc.hu
Család
Egy 4 százalékban afrikai fehér férfi szeretné, ha feketének nyilvánítanák

Egy 4 százalékban afrikai fehér férfi szeretné, ha feketének nyilvánítanák

Egy amerikai férfi a DNS-tesztje alapján 4 százalékban afrikai származású. Most jogi úton szeretné feketének elismertetni magát.

Ralph Taylor ugyan azt állítja, fontos része az identitásának az a 4 százaléknyi afrikai származás, azért azt is elismerte, hogy a cége többféle kedvezményre is jogosult lenne, ha hivatalosan kisebbséghez tartozó tulaj vezetné.

Taylor azzal érvel, hogy az afroamerikai kultúra egyébként is olyan sokszínű, hogy abba ő is belefér. Sőt, erről igyekezett meggyőzni Washingtonban is azt az állami szervezetet, amely kifejezetten az etnikai kisebbségek üzleti jogaival és vállalkozásaival foglalkozik. A szervezet elutasította Taylor kérelmét, hogy ismerjék el őt afroamerikaiként, mire válaszul a férfi beperelte őket.

Ralph Taylor (Forrás: HuffPost via LADbible)

Mint mondja, bejegyzett támogatója a legnagyobb afroamerikai polgárjogi szervezetnek, előfizetője az Ebony magazinnak, és szerfölött érdeklik a fekete társadalmi mozgalmak. Hozzátette, nem fogja hagyni, hogy mások mondják meg róla, mi is ő valójában. Neki az a fontos, hogy ő mivel azonosul.

Kíváncsian várjuk, hová fut ki az ügy. Addig is nézzük újra az Atlanta című sorozat vonatkozó jelenetét, amelyben egy fiatal fekete férfi állítja magáról, hogy ő valójában egy 35 éves fehér férfi:

(LADbible)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top