Család

Az orvosok megmentették a burokban született babát

Ritkán látott felvételek: így néz ki a baba a magzatburokban.

Burokban született – szoktuk mondani a különlegesen szerencsés emberekre. A valóságban is létezik ez a fogalom, de ott már inkább nehezített helyzetet jelent a szülés során. Videón megmutatjuk, hogyan is kell elképzelni:

Az események normál menetében, amikor megindul a szülés, akkor megreped az magzatburok. Ám nyolcvanezer esetből egynél nem így történik, ilyenkor a baba sértetlen burokkal jön a világra. Ilyen pillanatot örökítettek most meg a Kelet-Kínában található Fujian Kórházban – a képeket a ladbible.com tette közzé. A látvány hihetetlen: valóban ritkán figyelhetjük meg, hogyan mutat egy baba az anyaméhben.

Az orvosoknak ilyenkor nagyon kell sietniük, mert a baba tovább nem jut oxigénhez a köldökzsinóron keresztül, a burok miatt viszont az orrán át sem kap levegőt. Ennél a szülésnél például két perc is eltelt az első levegővételig, a szakemberek ennyi idő alatt tudták kivágni a burkot.

A kisfiú a harminchatodik héten, császármetszés útján született, két és fél kilóval. Harminchat éves édesanyja különösen aggódott miatta, mivel lombikeljárással fogant. Talán ez volt a szerencséje, hiszen amikor otthon alhasi fájdalmat és vérzést tapasztalt, rögtön a kórházba ment. Az orvosok megállapították, hogy a kicsi jól van, de nem túl szerencsés helyzetben fekszik – így az azonnali beavatkozás mellett döntöttek.

Amikor felnyitották a membránt és kiürítették az úgynevezett amniotikus folyadékot a légzőrendszeréből, végre felsírt – csak ekkor nyugodott meg mindenki a műtőben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top