Család

Ruhákat vett a beteg babának a jószívű Uber-sofőr

Amikor meghallotta, hogy a kisfiú veleszületett betegségben szenved, úgy érezte, segítenie kell.

Egy missouri Uber-sofőr harminc ruhát vett egy ritka veleszületett rendellenességben szenvedő újszülött csecsemőnek – írja a Yahoo! Lifestyle.

Képünk illusztráció (Fotó: Unsplash)

Nikki Ihus szeptember 19-én szülte meg a kisfiát, John Henryt a floridai St. Petersburg egyik gyerekkórházában. A baba diafragmatikus sérvvel jött a világra: a mell- és hasüreget elválasztó izmai nem zárnak rendesen, ezért megvan az esélye annak, hogy a gyomra, a belei vagy a mája a mellkasába csússzon.

Nikki és a férje, Joe azért utazott Kansas City-ből St. Petersburgba, hogy egy elismert specialista kezelhesse a kisfiukat. A kis Johnt születése után alig 25 perc alatt műtüdőre kötötték, hogy így biztosítsák a szervei biztonságos oxigénellátását. „Elképesztően profin dolgoztak az orvosok és a nővérek” – mesélte az anyja.

Szeptember 12-én, amikor a férjének munka ügyében vissza kellett utaznia Kansas Citybe, Nikki egyedül maradt a beteg gyerekkel a kórházban. Amikor rájött, hogy nem hozott elég tiszta babaruhát magával, pánikba esett, ezért hívott egy Ubert, hogy egy közeli használtruha-boltba vitesse vele magát. Útközben elmesélte a sofőrnek, Belinda Smith-nek, hogy fia betegen született. „Nem akartam beszélni róla, de kibukott belőlem – magyarázta. – Nehéz lett volna magamban tartani ezt az egészet.”

Smith mélyen együttérzett a fia életéért rettegő anyával. „Amikor Nikki elmesélte a történetét, úgy éreztem megszakad a szívem” – mondta. Mire odaértek a bolthoz, elhatározta: segíteni fog a beteg kisfiúnak, ezért leparkolta a kocsit, kikapcsolta az órát, aztán bement az üzletbe Nikkivel, és vett harminc babaruhát a kis Johnnak.

Az anyát nagyon meghatotta ez a gesztus. „Azonnal összebarátkoztunk, bejött velem a kórházba is, hogy megnézhesse a fiamat” – mesélte. A két nő azóta is jóban van. „Mindennap beszélünk egymással” – mondta Smith.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top