Család

Fél évet is várni kell az olcsóbb hétüléses autókra

Sokkal többen igényelték a nagycsaládos autóvásárlási támogatást, mint amennyire számítani lehetett.

Hosszú várólisták alakultak ki az autókereskedőknél a legnépszerűbb hétüléses modellek iránt. A Dacia egyterűjére például fél évet kell várni, de bizonyos modellek időlegesen vagy végleg el is tűntek a kínálatból – írja a Magyar Nemzet.

A nagycsaládosok július óta igényelhető autóvásárlási támogatására eddig mintegy 15 ezren pályáztak, ami az előzetes várakozásokat is felülmúlta. Az autógyárak azonban egyelőre nehezen tudnak ezzel lépést tartani.

A legtöbben a legolcsóbb hétüléses modellt, a Dacia Lodgyt szeretnék megvásárolni, a kereslet tavalyhoz képest hétszeresére nőtt. Aki most rendeli meg, jövő tavasszal veheti át.

hétüléses autó dacia lodgy

(iStock)

Szintén az olcsóbb árkategóriát képviseli a FIAT Doblo Panorama, ebből négyszeresére nőtt a kereslet, október elején azonban leállt a modell gyártása.

Opel Combót is sokan vásárolnának, a kedvezmény elérhetősége utáni tíz napban több mint ezret rendeltek belőle, mire a gyártó rendelési stopot vezetett be, amit azóta már feloldottak.

A hétüléses Peugeot-khoz, Citroënekhez már három hónap alatt hozzá lehet jutni, a drágább Volkswagenekre három-négy hónapot kell várni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top