Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

Engedélyezem Nem kérem
Család

Védősisakot kell viselniük a szétválasztott bangladesi sziámi ikreknek

Új hírek érkeztek a szétválasztott bangladesi sziámi ikrekről.

Egyedileg gyártott védősisakot kapott Rabeya és Rukaya, a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány orvoscsapata által szétválasztott sziámi ikerpár. A kislányoknak a koponyarekonstrukció miatt van szükségük a különleges sisakokra.

Rabeya Rukaya bangladesi sziámi ikrek

Rabeya és Rukaya egyedi védősisakot kapott (Fotó: Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány)

Mint ismeretes, a fejüknél összenőtt, bangladesi sziámi ikreket augusztus elején választotta szét a dr. Csókay András és dr. Pataki Gergely által vezetett, 35 tagú magyar orvos-egészségügyi csapat, 33 órás maratoni műtéttel.

Rabeya a beavatkozás után öt nappal magához tért, ám Rukaya kritikus állapotba került, emiatt altatás és légzéstámogatás alatt állt, végül a 19. napon ébredt fel, a 33. napon súlyos agyi bevérzés jelentkezett. Az intenzív osztályt azóta már ő is elhagyhatta, jelenleg testvérével és szüleikkel együtt lakik a kifejezetten számukra kialakított kórházi szobában.

A gyermekekre még további beavatkozások várnak. Pataki doktor korábban elmondta: a másodlagos koponyarekonstrukciós műtétek és egyéb rehabilitációk még évekig eltarthatnak. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top