Család

Ráismersz a képekre? – régi karácsonyok fotói

Karácsonyfa előtti pózolás, szaloncukorcsenés a fáról, izgatott ajándékvárás, fények és az ünnep meghitt pillanatai. Hiába telnek az évek, a régi idők karácsonyainak hangulata nem kopik meg.

Te is izgatottan vártad a Jézuska érkezését szenteste? Vagy nálatok az angyalok csilingeltek, és azután lehetett csak bemenni a nappaliba és ott megcsodálni a feldíszített karácsonyfát, ami alatt ott lapultak az ajándékok? Csillogtak a karácsonyfán a szaloncukorpapírok, a girland, és mindenhol mézeskalács és fűszeres, szegfűszereges narancs és alma illata lengte be a lakást…

A régi karácsonyok emlékei nem tűntek el, csak azóta modernebb lett a világ. A karácsonyfák égősorai irányíthatók a telefonunkkal, a karácsonyi slágereket nem a gramofon játssza le, hanem a Spotify. De a szeretet, az otthon melege és ezek a meghitt pillanatok nem múltak el nyomtalanul. Ott lapulnak a fényképalbumjainkban, és jó érzés visszaemlékezni ezekre.

Most olyan karácsonyi képeket válogattunk össze, amiken látszanak az örömtől csillogó gyerekarcok, és érződik a karácsony meghitt hangulata:

Fortepan / GYOLLAI JÁNOSNÉ

Fortepan / SCHOCH FRIGYES

 

Fortepan / SCHEIDL ANTAL

Fortepan / KÖLCSEY FERENC DUNAKESZI VÁROSI KÖNYVTÁR / PETANOVITS FÉNYKÉPEK

 

Fortepan / MIKLÓS LAJOS

Fortepan / KONOK TAMÁS ID

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top