Család

Biciklizés közben akár 10-15 méterre is eljuthat a koronavírus

A veszélyhelyzet kihirdetése óta egyre többen ülnek biciklire, a sportolás során azonban jóval nagyobb távolságot kellene tartani, mint 2 méter.

A legújabb tudományos kutatások szerint a tömeges bringázás a koronavírus-járvány idején nem teljesen veszélytelen. Az orvosok a sportolás közbeni be- és kilégzések nagyságát és a kifújt levegő útját vizsgálták.

Az RTL Híradónak nyilatkozó orvos szerint biciklizés közben akár 10-15 méterre is eljuthat a vírus, tehát érdemes ekkora távolságot tartani az előttünk haladótól. „Aki hordozza a vírust, és potenciálisan fertőzőképes, elképzelhető, hogy a párásított, nagy nyomású levegő, amit kilélegzik, jóval messzebbre és jóval hatékonyabban fog bárkit megfertőzni, ha az a közelünkben van. Ez a 2 méter jóval nagyobb távolságra fog kiterjedni, akár 10-15 méterre is” – figyelmeztetett Késmárky András.

Fotó: MTI/Varga György

Fotó: MTI/Varga György

Szájmaszkot ilyenkor csak kevesen viselnek. A legjobb ilyenkor olyan úti célt választani, ahol rajtunk kívül csak kevesen vannak.

A legfrissebb koronavírusos-hírek az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top