Életmód

Szimuláció mutatja meg, milyen veszélyes most egymás közelében futni

Sokunknak a futás jelenti most az egyetlen kiszabadulást a négy fal közül, ám ez is veszélyes, ha mások közelében tesszük. Egy szimuláció mutatja, mi lehet a baj.

Az Ansys nevű technológiai vállalat készített szimulációt arról, milyen veszélyekkel járhat, ha például szorosan valaki mögött futunk. A legfőbb gond az, hogy az előttünk haladóból „leszakadó” nedvességcseppek akár két méterre is elérhetnek, például, ha az illető futás közben eltüsszenti vagy elköhögi magát. Az egymás mellett futás ennél sokkal kevésbé veszélyes, de amennyiben lehetséges, inkább más emberektől távol végezze a futóedzését mindenki, mert annál jobb védelem nem létezik.

Szimuláció mutatja meg, milyen veszélyes most egymás közelében futni

Marc Horner, az Ansys vezető mérnöke a Mirrornak elmondta, hogy a tüsszentés és a köhögés olyan gyorsan történik, és a belőlük kiszakadó cseppek olyan aprók, hogy ha túl közel vagyunk, egyszerűen lehetetlen kitérni előle, és ezért kiemelten fontos sportolás közben is a távolságtartás. A cseppek leginkább a tüsszentő, köhögő futó háta mögé érkeznek, ezért vagyunk valamivel nagyobb biztonságban mellette, mint mögötte.

nlc.kapcsolódó:

Akár 8 méterre is eltüsszenthetünk

5 hiba futás közben, amit mindenképp kerülj el

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top