Család

Álomfejtés: mit jelent, ha kígyóval álmodtál?

Szoktál kígyóval álmodni? Megmutatjuk, mit jelent a különböző álmoskönyvek szerint, ha kígyó bukkan fel az álmodban.

A kígyó a bölcsesség egyik szimbóluma, úgyhogy ha megjelenik az álmodban, az jó eséllyel utal arra, hogy valamilyen fontos információhoz jutsz a jövőben. De nézzük meg, mit mondanak a leghíresebb álmoskönyvek a kígyós álomról!

A kígyó rosszat jelent?

Krúdy Gyula az Álmoskönyv – Tenyérjóslások könyvében így ír a kígyóról az álomban: „Kígyó. Betegnek nem jó. Kerner szerint kígyó: jegyez rövid időn belül beköszöntő gazdagságot. Kígyó, amely marásra készülne: lázas betegséget mutat. Kígyómarás: őrizkedj ellenségeidtől. Kígyó, amelyet nem lehet kikerülni, sem előle elfutni: rossz jövő. Döglött kígyó: menekvés.

A különös álmokból: kígyó, amely bensőnkből nőne, és körülgyűrűzné szívünk táját, elvenné lélegzetünket: nagy betegség jelképe.

Kígyók az ágyban, a párna alatt: gyötrelmes, kétségbeejtő lelkiállapot mutatói. Kígyók, amelyek a szobába kúsznak, és körülsziszegik az ágyat: nőnél gonoszat jegyeznek. Kígyót szoptatni: őszülés. Kígyófa: utazás. Kígyókő: szerencsétlenség. Kígyószem: védelem a mennykőcsapás és szédülés ellen. (Régi magyar naptár.)” (Forrás)

Gustavus Hindman Miller az Álmoskönyv avagy mi történik az álomban című könyvében a kígyókat olyan jelentéssel ruházza fel, mint akik üzenetet közvetítenek az álmodónak arról, hogy valaki felé haragot tart. Ha megjelenik a kígyó, akkor számítani lehet arra, hogy valamilyen árulás vagy pletyka áldozata leszel. Ha megharap a kígyó, akkor problémák merülhetnek fel a munkáddal kapcsolatban, esetleg a főnökkel kell komoly beszélgetésre sort kerítened, és a fizetésed is csökkenthet. Miller értelmezése szerint, a kígyók általában valamilyen veszélyt vagy rejtett betegséget jelentenek, kivéve, ha ez a kígyó segít téged az álomban. Ez utóbbi esetben arra utalhat, hogy képes leszel legyőzni egy ellenséget, vagy egy előtted álló nehéz helyzetet.

Tudod, mit jelent, ha kígyóval álmodtál?

Kígyóval álmodtál? Elmondjuk, mit jelent (Kép: Unsplash)

A kígyó és a férfiasság

Sigmund Freud: Álomfejtés című könyvében a háromfejű kígyó azt jelenti az álomban, hogy az életed csodálatos fordulatot vehet, csak nagyon kell figyelned a lehetőségeidre, hogy nehogy elszalaszd a pillanatot, amikor megváltozhat a sorsod. Freud szerint egyébként a kígyó általában a férfiasság jelképe. Ennek fényében, ha egy nő álmodik kígyóval, aki megvédi, akkor az jelentheti azt, hogy fél a szextől, de találkozni fog egy rendes férfival, aki segít neki legyőzni a komplexusait. De ha egy férfi lát védelmező szerepben egy kígyót az álmában, akkor az utalhat a homoszexualitására.

Baba Vanga, a vak bolgár jósnő álmoskönyvében a kígyós álomnak mindig negatív jelentése van, és azt állítja, hogy olyan emberek között találod majd magad, akik a betegségedet kívánják. Ha pedig az álmodban egy kígyó mászik el tőled, akkor nagyon hamar konfliktus vár rád.

A modern álomfejtő könyvek több szempontból, részletesebben vizsgálják a kígyós álmot, íme néhány forgatókönyv, ahogy megjelenhetnek a kígyók az álmodban, és lehetséges jelentésük:

  • Mérges kígyó: figyelj jobban oda a családodra. Ha a mérges kígyó kövér, akkor emlékezz vissza, milyen érzések voltak benned álmodban. A kétségbeesés azt jelenti, hogy gondok léphetnek fel a párkapcsolatban, a boldogság pedig azt, hogy új társra találsz.
  • Fojtogat egy kígyó: közelgő betegséget jelezhet. Jobb, ha egy ilyen álom után elmész az orvoshoz és kivizsgáltatod magad.
  • Kezedben tartod a kígyót: gyermekáldás érkezik a családban.
  • A tested körül csúszik egy kígyó: szerelem vár rád, főleg, ha álmodban ez a kígyó megpróbál szájon csókolni. Olyan kapcsolatra számíthatsz, ami felforgatja az életedet, és amivel kapcsolatban ne hallgass senkire, csak hagyd, hogy magával sodorjon a szerelem.
  • Kígyó a szádban: nem vagy képes nyíltan beszélni a gondolataidról. Elfojtod az érzelmeidet, aminek betegség is lehet a vége.
  • Elkapsz kézzel egy kígyót: bőrproblémákra utalhat. Ha viszont megeszed ezt a kígyót, akkor azt jelenti, hogy nem kell aggódnod az egészséged miatt.

via

Még több álmot megfejtünk:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top