nlc.hu
Család

Jon, Kate és 8 gyerek most

Jon, Kate és 8 gyerek – Így néznek ki most a valóságshow hatos ikrei

Milliók követték a Jon, Kate és 8 gyerek valóságshow-t, ám nem sokkal a szülők válása után újra kellett tervezni a műsort. Hogy néznek ki ma, 13 évvel a kezdetek után a gyerekek?

Jon és Kate talán a leghíresebb ikres szülők: először egy ikerpár született náluk, majd hat évvel később megszülettek a hatos ikrek is, így lett két szüléssel nyolc gyereke a házaspárnak. Az életüket feldolgozó valóságshow-sorozat a TLC-n Jon, Kate és 8 gyerek címen futott 2007-től, ám 2009-ben elváltak a szülők, és a műsor 2017-ig Kate és a 8 gyerek címen futott tovább, apuka nélkül.

A műsor varázslatos sikere

Nem csoda, hogy nagy siker volt az elejétől kezdve a Jon, Kate és 8 gyerek című valóságshow, hiszen aki meghallja, hogy egy családban hatos ikrek születnek, annak rögtön az lesz a kérdése, hogy ezt hogy lehet túlélni szülőként? A műsor pont erre a kérdésre adta meg a válaszokat, amikor a nézők nyomon követhették a család életét.

Csúnya válás lett a valóságshow vége

Az első évadban még ilyen boldog családnak tűnt Jon és Kate a nyolc gyerekkel (Kép: TLC)

Könnyen a magunkénak érezhettük Jon és Kate problémáit, hiszen ugyanúgy szűkös költségvetésből kellett bevásárolniuk hétről hétre, mint bárki másnak, csak a tételek voltak sokkal nagyobbak ennyi gyerekre. A műsor erőssége volt az emberközeli helyzetek bemutatása, és még ha tudtuk is, hogy félig megrendezett jelenetekről van szó egy ilyen valóságshow-ban, elvarázsolt, hogy beleláthattunk egy ennyire különleges család mindennapjaiba.

Hirtelen nyolc gyerek

Az ikerlányok, Cara és Madelyn 2000-ben születtek, Jon utánuk már nem szeretett volna harmadik gyereket, de végül mégis úgy döntöttek, hogy szeretnének kis testvért. Így alakult, hogy 2004-ben Kate hatos ikreknek adott életet.

Válás nyolc gyerekkel

Jon és Kate hatos ikrei: Aaden, Alex, Collin, Hannah, Joel és Leah kétéves koruktól kezdve szerepeltek a balhés valóságshow-ban, a nagyobbik ikerpár, Mady és Cara már hatévesek voltak a show indulásakor. A nyolc gyerek szinte az egész gyerekkorát kamerák előtt töltötte, bár ahogyan cseperedtek, úgy szerepeltek egyre kevesebbet, miközben az anyuka görcsösen próbált a reflektorfényben maradni.

Jon és Kate ikrei akkor és most

A hatból négy iker akkor és most, balról: Joel, Aaden, Leah és Alexis (Kép: Instagram/TLC)

Amikor Kate és Jon házassága megromlott, az is a kamerák előtt történt. És a nyilvánosságot nem lehetett kizárni a  csúnya gyermekelhelyezési huzavonából sem, amely 2018-ig tartott!  A 2009-ben kezdeményezett válás középpontjában persze a nyolc gyerek állt, Jon és Kate is teljes felügyeletet akart mind a nyolc felett, ebből lett az, hogy 2018-ban végül a hatos ikrek közül egy gyereket, Collint Jonnak ítélt a bíróság, ám a testvére, Hannah is úgy döntött, hogy inkább az apjával akar élni, így lett a férfi két gyerek gondviselője hivatalosan kilenc évvel a válás után.

Azóta a távol élő szülőkkel a gyerekeknek nem sok kapcsolata van állítólag, Hannah és Collin nem is találkozott az anyjával az elmúlt két évben. Ugyanígy Jon sem igazán tartja személyesen a kapcsolatot a Kate-nél élő gyerekeivel, a hírek szerint ők nem akarnak beszélni vagy találkozni az apjukkal. A férfi nagy szívfájdalma egyébként, hogy a gyerekei is elvesztették egymást szem elől, Collin egyáltalán nem hajlandó beszélni a testvéreivel, Hannah is csak ritkán lép kapcsolatba a többiekkel.

Így néznek ki Jon és Kate gyerekei

Collin és Hannah akkor és most (Kép: TLC/Instagram)

Miért váltak el a szülők?

A házaspár 10 évig volt házas, és állítólag azért adta be a válást Kate, mert Jon nem akart tovább szerepelni a műsorban. Erről Jon mesélt 2019-ben a Dr Oz című talkshowban: „Nem akart már a feleségem lenni, mert nem akartam többé szerepelni a tévében. Nem fértem így bele az üzleti modellbe. A csatornánál is azt hitték, hogy megbolondultam, amiért ilyen könnyedén feladtam dollármilliókat csak azért, hogy normális életet éljek.”

Kate sem maradt csendben természetesen, ő a People magazinnak nyilatkozott még 2009-ben arról, miért akart elválni: „Nem egy irányba tartunk már, nem ugyanazt akarjuk. Egy ideje küzdök a válás gondolatával, tovább már nem ignorálhatom a sok vörös jelzést.” Az interjúban szó esik egy harmadik félről is: állítólag Jon megcsalta a feleségét Kate plasztikai sebészének lányával, ám a férfi ezt tagadta. Abban viszont mindkét fél beszámolói megegyeznek, hogy Jon boldogtalan volt, céltalannak érezte az életét így, hogy a műsorból éltek, aminek nagy szerepe volt abban, hogy vége lett a házasságnak.

A Jon, Kate és 8 gyerek című sorozat szereplői

Mady és Cara akkor és most, már 20 évesen (Kép: TLC/Instagram)

Az ígéret

Amikor bejelentették a válást, a házaspár azt mondta, hogy a gyerekek a pennsylvaniai házban maradnak és majd a szülők váltják egymást az otthonukban, ám ez nem valósult meg, amikor Kate megkapta a ház tulajdonjogát és a felügyeleti jogot.

Balhé a nagy nyilvánosság előtt

A válás és bíróságra járkálás kilenc éve persze nem zajlott le ilyen simán, mint ahogy fent összefoglaltuk, a közönség bevonásával hatalmas balhé övezte a családot. Mindkét szülő – és az ügyvédek – előszeretettel használták az újságokat és az internetet arra, hogy bemocskolják egymást. Hol az jelent meg a pletykamagazinokban, hogy Jon bántalmazó férj volt, hol pedig az, hogy Kate igazából elhanyagolta a gyerekeit, sőt, bántalmazta is őket a valóságshow kameráin kívül. Hannah döntése pedig, hogy az apjával és Collinnal akar élni, olyan veszekedést robbantott ki a szülők között, hogy rendőrt kellett rájuk hívni, és bár nem tartóztatták le egyiket sem, az biztos, hogy az egymásra kígyót-békát kiabáló szülők között a gyerekek lettek a vesztesei érzelmileg ennek a helyzetnek.

Collin és Kate ellentéte

A válás után Kate a hatos ikreket magántanulóvá tette, otthon tanította őket, csak Collint küldte el egy speciális nevelési igényű gyerekeknek fenntartott iskolába. Jonnak nem szólt erről, és Collin nem értette, mi a baj vele, miért szakítja el az anyja őt a testvéreitől.

Az egyik legszomorúbb poszt az apától nem olyan régen született az Instagramon, amikor felköszöntötte a 16 éves hatos ikreket, amiből látszott, hogy nincs igazán kapcsolata a másik négy ikerrel, csak Colinnal és Hannah-val. Kate köszöntése nem sikerül ilyen személyesre, holott köztudott, hogy nem találkozott már két éve a két gyerekével, akik az apjuknál élnek. Collin annyira haragszik az anyjára, hogy még anyák napján sem volt hajlandó felköszönteni, idén inkább az apja barátnőjét, Colleent ajándékozta meg, és írta ki az Instagramra, hogy őt tartja az igazi anyjának: „Nem hiszem, hogy az anya szó leírja mindazt, amit Colleen tett értem. Egy anya öltözteti a gyerekeit, főz rájuk, de igazán attól lesz anya, ha azt érzed, hogy közben a legjobb barátod is, aki mindenben támogat.”

Akkor és most!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top