nlc.hu
Család

Gyűjtés az SMA-beteg Zsombornak

Van remény! Már ennyi pénz összegyűlt a 730 millióból az SMA-s Zsombi kezelésére

Innen már sikerülnie kell, a több mint 700 millió forintnak a kétharmada már összegyűlt az SMA-beteg Zsombor kezelésére.
SMA-beteg Zsombor

Az SMA-beteg Zsombor alig múlt 1 éves, szülei pedig mindent megtesznek azért, hogy a kisfiuk is megkaphassa a világ legdrágább gyógyszerét, a Zolgensmát. A több mint 700 millió forintba kerülő génterápiás szer az egyetlen esély arra, hogy Zsombi valaha lábra álljon.

A család a szer költsége mellett az egyéb felmerülő kórházi és a kezelés alatt történő lakhatási költségek miatt 730 millió forintot gyűjt. Zsombi édesanyja, Szabina boldogan jelentette be a Facebookon, hogy a napokban az adományok összege túllépte a 468 millió forintot, 262 millió forintra van még szüksége a kisfiúnak.

Az édesanya a Blikknek azt mondta, reméli, hogy Zsombinak február 20-án már nem kell mennie a fájdalmas Spinraza-kezelésre, amellyel a gyerek állapotát eddig szinten tartottak. Szabina abban bízik, hogy január végére összegyűlik a szükséges pénz, Zsombi következő kezelése pedig már a Zolgensma lesz. A beadás előtt még fel kell készíteni a szervezetét, ami akár egy hónapig is tarthat,

Több híresség is felkarolta az SMA-beteg kisfiú ügyét. A magyar labdarúgó-válogatott kapusa, Gulácsi Péter felajánlotta a válogatottban kapott 25 millió forintos prémiumát. Ennek híre eljutott Mesut Özilhez is, és ő is a gerinceredetű izomsorvadásban szenvedő Zsombi mellé állt, de Curtis, illetve Majka is felkarolta a kisfiú sorsát.

Ha segíteni szeretnél Zsombinak, a fenti Facebook-posztra kattintva minden információt megtalálsz az adományozáshoz.

(Kiemelt kép: Facebook/Sma baby Zsombor)

Zsombi az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top