nlc.hu
Család

Videókkal figyelmeztetnek, hogy bárki lehet bántalmazott

Videókkal hívják fel a figyelmünket, hogy a bántalmazások áldozatai a közvetlen környezetünkben is ott vannak

Népszerű és közkedvelt színészek segítségével mutatja be az Áldozatsegítő Központ, hogy a hétköznapokban hogyan válhatunk könnyen mi is áldozattá.

Az Áldozatsegítő Központ a valóságban is megtörtént esetek alapján készített videó-podcast sorozatot, amely segít felismerni azokat a helyzeteket, amelyekbe bárki bármikor kerülhet. Olyan hétköznapi történeteket mutatnak be, amelyek mindannyiunkkal előfordulhatnak, például iskolai bántalmazást, családi erőszakot, unokázós csalást. Sokszor észre se vesszük, pedig az áldozatok gyakran a közvetlen környezetünkben is ott vannak, de akár mi magunk is könnyen válhatunk áldozattá.

A szombattól elérhető legújabb videó népszerű és közkedvelt színészek – többek között A viszkis című film főszereplője, Szalay Bence, a Nemzeti Színház művésze, Farkas Dénes – segítségével mutatja be és teszi átélhetővé az iskolai bántalmazás eseteit. Az epizód mellett egy szakértők bevonásával készült elemzés is elérhető, melynek célja, hogy az epizódban bemutatott problémára megoldást nyújtson, mit tud tenni a szülő, pedagógus, gyermek vagy bárki, ha a környezetében ilyet tapasztal.

A családon belüli erőszak rémisztő hatásairól:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top